Razende Romeinen
Boek

Razende Romeinen ([2013])/ Terry Deary, geillustreerd door Martin Brown ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Bies van Ede

Wist je dat de Romeinen heel goed vals konden spelen en dat ze van moorden een sport maakten? Allerlei, ook grappige, weetjes over het Romeinse Rijk met o.a. een quiz en stripachtige zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

De serie 'Waanzinnig om te weten' is al jaren een populaire en toegankelijke boekenreeks om kinderen bekend te maken met o.a. geschiedenis. Met veel humor en illustraties wordt verteld over verschillende onderwerpen. Aangezien deze serie specifiek bedoeld is voor kinderen vanaf 10 jaar, is er nu ook een junior variant* gestart voor, volgens de uitgever, 'vanaf 7 jaar'. Voor de tekst is een grote letter gebruikt en er zit veel wit tussen de regels. De zwart-witte cartoons en strips bieden welkome verstrooiing. Ondanks de grappen en losse elementen zoals quizzen, is het informatiegehalte echter hoog. In deze uitgave worden de Romeinen behandeld. De deelonderwerpen zijn divers: (gemene) keizers, recepten, sport, religie, oorlog en jeugd passeren de revue. De schrijver is goed ingevoerd in de materie en biedt weetjes die je niet snel in reguliere geschiedenisboeken vindt, maar die wel een boeiend beeld geven van de besproken samenleving. Juist de variatie aan onderwerpen houdt de jonge lezer vast, ook diegenen die niet graag lezen, maar wel van alles willen weten. Tot slot volgen een originele quiz en een uitgebreid register. Voor kinderen van 7 jaar is de stof te pittig en het taalgebruik te moeilijk, eerder geschikt vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020605655 | 239 pagina's

Titel Razende Romeinen
Auteur Terry Deary
Secundaire auteur Martin Brown ; Bies van Ede
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2013]
Overige gegevens 239 pagina's - illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaling van: Rotten Romans. - London : Scholastic Children's Books, (c)2013. - (Splats, hats and lots of rats)
ISBN 9789020605655
PPN 363220747
Rubriekscode 923.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Romeinse Rijk
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Romeinse Rijk

Relaties/Serie

Waanzinnig om te weten
Boek

Waanzinnig om te weten (1998-...)

vol. Junior
Uitgeleend