De pianostemmer
Boek

De pianostemmer (november 2013)/ Pascal Mercier, uit het Duits vertaald door Gerda Meijerink

Na de moord op een operazanger analyseren de tweelingkinderen van de vermeende dader diens motief en hun onderling door een incestueuze affaire belaste relatie.

Recensie

De 25-jarige tweeling Patrice en Patricia heeft elkaar zes jaar niet gezien als hun moeder belt dat hun vader in Berlijn tijdens een opvoering van de opera Tosca de tenor heeft doodgeschoten. Patrice reist vanuit Chili naar Berlijn, Patricia komt uit Parijs, beiden in de hoop uit te vinden wat er is gebeurd en waarom hun vader, een zeer bekwame Zwitserse pianostemmer die in Berlijn voor de firma Steinway werkt en in zijn vrije tijd componeert, een moord heeft gepleegd. Als Patricia na twee weken terugkeert in Parijs, koopt ze schriften waarin ze o.a. schrijft over de te intense gevoelens van de tweeling die zes jaar geleden leidden tot hun scheiding. Patrice verdiept zich intussen in wie zijn vader was en in de broeierige sfeer in hun gezin. De Zwitserse filosoof (1944) publiceerde onder de schrijversnaam Mercier vier romans (o.a. 'Nachttrein naar Lissabon'), waarvan deze uit 1998 de tweede is. Een prachtige, in zeer zorgvuldige stijl geschreven, goed vertaalde roman die door de kritiek werd geprezen en waarin de lezer actief wordt betrokken via de filosofische vragen die worden gesteld. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789041709660 | 447 pagina's

Titel De pianostemmer
Auteur Pascal Mercier
Secundaire auteur Gerda Meijerink
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Rainbow, november 2013
Overige gegevens 447 pagina's - 19 cm
Annotatie Uitgave in samenweking met Uitgeverij Wereldbibliotheek bv, Amsterdam - Oorspronkelijke Nederlandse uitg.: Amsterdam : Wereldbibliotheek, 2008 - Oorspronkelijke titel: Der Klavierstimmer. - München : Knaus, cop. 1998
ISBN 9789041709660
PPN 363820779
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Tweelingen ; Incest
Taal Nederlands