Succesvol leren!
Boek

Succesvol leren! tips en trucs voor volwassenen die een cursus of opleiding (willen) volgen : kan ik het? Wil ik het? Doe ik het? (2013)/ Mirjam Pol

Recensie

De titel van het boek geeft aan waartoe het geschreven is: een overzicht bieden van voorwaarden en manieren om succesvol te zijn met leren. De ondertitel is preciezer, het gaat vooral over aanwijzingen over studiegedrag voor volwassenen die een cursus volgen naast of bij hun loopbaan. De auteur gebruikt een duidelijke en visuele driedeling als handvat voor de drie hoofdstukken. Het gaat over Willen, Kunnen en Doen. Elk hoofdstuk heeft vijf paragrafen. Elke paragraaf begint met een beschrijving van een herkenbare situatie die ongemerkt overgaat in oefeningen en tips en die eindigt met een samenvatting. In de verhalende tekst worden herkenbare metaforen gebruikt en zijn korte fragmenten ingevoegd van inspirerende teksten. De tekst in verdeeld in korte alinea's met tussen alinea's een witregel. Opgenomen figuren, schema's en lijstjes ondersteunen de lezer. Met korte literatuurlijst en enkele eindnoten. Goede aanvulling op de titels rond het onderwerp studievaardigheden en heel geschikt voor deze brede doelgroep.

Specificaties

Nederlands | 9789072594617 | 156 pagina's

Titel Succesvol leren! : tips en trucs voor volwassenen die een cursus of opleiding (willen) volgen : kan ik het? Wil ik het? Doe ik het?
Auteur Mirjam Pol
Type materiaal Boek
Editie Eerste uitgave;
Uitgave [Eindhoven] : Albert Sickler, 2013
Overige gegevens 156 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave en eindnoten
ISBN 9789072594617
PPN 364483652
Rubriekscode 493.25
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Studeren; Volwasseneneducatie
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Studeren