Terug naar de wildernis
Boek

Terug naar de wildernis ([2013])/ Erin Hunter, vertaling [uit het Engels]: Ann Van Dyck

Drie jonge beren komen door omstandigheden alleen te staan. IJsbeer Kallik, de jonge grizzlybeer Toklo en de zwarte beer Lusa ontmoeten elkaar bij toeval en moeten zien te overleven. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Drie jonge beren komen door omstandigheden alleen te staan en moeten overleven in een wereld vol gevaren. Kallik, het ijsbeertje, ziet haar moeder verongelukken en raakt haar broertje kwijt. Toklo is een jonge grizzlybeer. Als zijn broertje dood gaat, is zijn moeder ziek van verdriet en keert ze zich af van Toklo. De kleine zwarte beer Lusa woont in de dierentuin maar verlangt naar de buitenwereld. Op een dag krijgt ze die kans. Eerste deel van een serie (in het Engels verschenen al meerdere delen) waarin het schrijverscollectief genaamd Erin Hunter (ook bekend van de serie 'Warrior Cats') door research een natuurgetrouw beeld schetsen van de beren, hun omgeving en de invloed van de mens. De karakters en survivaltochten van de beertjes worden beeldend en meelevend neergezet. De fantasy- en spirituele aspecten passen goed in de verhaalsfeer. De drie beren komen per hoofdstuk om en om aan bod. Uitnodigend omslag; gedrukt in een duidelijk lettertype. Boeiend verhaal met een intrigerend einde dat doet verlangen naar het volgende deel. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022329290 | 313 pagina's

Titel Terug naar de wildernis
Auteur Erin Hunter
Secundaire auteur Ann Van Dyck
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Manteau, [2013]
Overige gegevens 313 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The quest begins. - New York : HarperCollins, copyright 2008. - (Seekers)
ISBN 9789022329290
PPN 369624335
Genre dierenleven
Thematrefwoord Beren ; Overleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Seekers
Boek

Seekers (2013-...)

De jonge ijsbeer Kalik, de jonge grizzly Toklo en de kleine zwarte beer Lusa uit de dierentuin komen er ieder alleen voor te staan. Bij toeval ontmoeten ze elkaar en proberen ze te overleven. Vanaf ca. 10 jaar.

vol.
Uitgeleend
Erin Hunter