De wondere wereld van het heelal
Boek

De wondere wereld van het heelal (cop. 2013)/ Claudine & Jean-Michel Masson, [vert. uit het Frans: Marjan Lindt]

Uitgebreide informatie over het heelal, met aandacht voor de zon, maan, planeten, melkwegstelsels, sterren(beelden) en ruimtereizen. Met doe-opdrachten, hemelkaarten, kleurenfoto's -en tekeningen. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Mooi vormgegeven, rijke uitgave vol informatie, feiten en weetjes, gecombineerd met opdrachten rondom de verkenning van het heelal. In compacte hoofdstukken wordt er op heel gevarieerde wijze ingegaan op het heelal in het algemeen, de wijze waarop het heelal verkend kan worden en hoe er gegevens uit het heelal gegenereerd kunnen worden. Er is aandacht voor o.a. zon en maan, sterrenstelsels, planeten en sterrenbeelden. Heel bijzonder is de achtergrondinformatie bij de benamingen voor sterren en sterrenstelsel en de historische oorsprong van hun naamgeving. De informatie wordt aangereikt in korte, soms pittige tekstblokjes, aangevuld met honderden haarscherpe kleurenfoto's en -tekeningen, doe-opdrachten, beelden van sterrenstelsels en schematische weergaven. Zeer de moeite waard zijn de mooie, seizoengebonden sterrenatlassen, waarop je duidelijk kunt zien hoe sterren per seizoen ten opzichte van elkaar van positie veranderen. In de bijlage zijn opgenomen: informatie over beroepen, weetjes, adressen, woordenlijst, register en verantwoording. Wat een magnifiek boek voor nieuwsgierige kinderen om uren in te lezen en ermee aan de slag te gaan. Voor thuis, school enz. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044736557

Titel De wondere wereld van het heelal
Auteur Claudine Masson ; Jean-Michel Masson
Secundaire auteur Marjan Lindt
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2013
Overige gegevens 254 p - ill - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Het grote info- en doeboek over sterren, planeten en alles wat je in de ruimte kunt ontdekken - Met lit. opg., reg - Vert. van: Copain du ciel. - Milan, cop. 1999
ISBN 9789044736557
PPN 369250842
Rubriekscode 552
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Heelal ; Zon ; Maan ; Sterren (heelal) ; Sterrenkaarten ; Planeten
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Heelal