Hoe overleef ik... druk, druk, druk?
Boek

Hoe overleef ik... druk, druk, druk? ([2013])/ creatief hoofdredacteur Francine Oomen, uitvoerend hoofdredacteur Jolanda Dreijklufft ; eindredacteur Annemarie de Haas ; aan dit nummer werkten mee: Lotte Aerts, Petra Baan, Gerlinde de Geus, Margreet de Heer, Jiami Jongejan, Evelyn Jongman, Maki , Sarah-Lotte Rietdijk, Marlies Ruijter, Deborah van der Schaaf, Ingeborg Schavemaker, Jan Paul Schutten, Rogier Veldman, Karin Wesselink, Caroline Westdijk, Corien van Zweden

Tijdschrift, geïnspireerd op de 'Hoe overleef ik'-boeken, over wat stress is en hoe je het kunt voorkomen. Met interviews, creatips, informatie, leestips en (natuurlijk) survivaltips. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

Niet alleen volwassenen hebben het vaak druk, maar kinderen ook! Het zesde in 2013 verschenen nummer van het tijdschrift 'Hoe overleef ik...' gaat over wat stress is en wat je ertegen kunt doen. Dit keer staat er een interview in met auteur Manon Sikkel, bekend van 'Izzy Love'. Qua thema's en stijl sluit het blad aan bij de populaire 'Hoe overleef ik'-boeken van Francine Oomen. Het richt zich vooral op meisjes en heeft allerlei rubrieken. Er staan zowel 'leerrijke' artikelen in als leuke creatips, veel boekentips en (natuurlijk) survivaltips. Het tijdschrift heeft een vrij drukke, dynamische lay-out en lijkt perfect op maat van jonge tieners gemaakt. Er is ook een bijbehorende website. Wat dit tijdschrift anders maakt dan de meeste meidentijdschriften, is dat het uitnodigt tot creatief zijn en nadenken. Uit de stukjes en interviews met verschillende jongeren spreekt ook een positieve boodschap: het is oké om te zijn wie je bent en om je eigen mening te hebben. Door de boeiende mix van een aantrekkelijke lay-out, interessante inhoud en een vlotte schrijfstijl zal het ongetwijfeld veel lezers aanspreken. Verschijnt zes keer per jaar. Voor lezers vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 91 pagina's

Titel Hoe overleef ik... druk, druk, druk?
Secundaire auteur Francine Oomen ; Lotte Aerts
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Weekbladpers Media, [2013] - [Amsterdam] : Uitgeverij Querido
Overige gegevens 91 pagina's - illustraties - 25 cm
PPN 37043742X
Rubriekscode 604.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Stress
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Stress