Doornroosje
Boek

Doornroosje een sprookje voor kleine prinsen en prinsessen : naar een sprookje van de gebroeders Grimm ([2013])/ illustraties Aureline, tekstbewerking Kristine Cuypers

Als Doornroosje wordt geboren, spreekt een boze fee een spreuk uit. Ze zal niet meer wakker worden als ze zich aan een spinnenwiel prikt. Bewerking van het sprookje van Grimm, met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een praktisch vierkant prentenboek met het bekende sprookje over Doornroosje van de gebroeders Grimm in een nieuwe bewerking. Niet alleen is het taalgebruik gemoderniseerd, ook het verhaal is hier en daar aangepast en veranderd. Zo worden er geen twaalf, maar drie toverfeeën bij de geboorte van Doornroosje uitgenodigd. De stijl is niet gemakkelijk door het gebruik van lastige begrippen en woorden als onderdanen, genegen zijn, gedaante en onheilsspreuk. De tekst van zo'n vier tot negen zinnen per pagina is wat plechtig, maar wel toepasselijk bij een dergelijk sprookje. De illustraties zijn een belangrijk onderdeel van dit prentenboek. De geschilderde platen, die een of twee pagina's in beslag nemen, zijn in kleur uitgevoerd. Zij geven een sfeerbeeld weer en sluiten goed aan bij de tekst. De tekst is in verschillend gekleurde letters is in de illustraties geplaatst. Soms zijn woorden of delen van zinnen extra benadrukt door ze in een extra grote letter te zetten. Aan de lay-out is veel aandacht besteed en het geheel ziet er dan ook verzorgd uit. Van dezelfde auteur verschenen in dezelfde uitvoering en met (praktisch) dezelfde ondertitel nog enige uitgaven van een sprookje, en een verzamelbundel*. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490513108

Titel Doornroosje : een sprookje voor kleine prinsen en prinsessen : naar een sprookje van de gebroeders Grimm
Auteur Aureline"
Secundaire auteur Kristine Cuypers ; Jacob Grimm ; Wilhelm Grimm
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Books @ Home, [2013]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - illustraties - 21 × 22 cm
Annotatie Gebroeders Grimm zijn Jacob en Wilhelm Grimm
ISBN 9789490513108
PPN 36955390X
Rubriekscode Duits 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes