Le fantôme de l'opéra
Boek

Le fantôme de l'opéra (2007)/ Gaston Leroux, adaptation et activités par Jimmy Bertini ; illustrations de Duilio Lopez ; rédaction: Mareva Bernede, Sarah Negrel

Er woont een spook in de opera van Parijs. Een jonge vrouw zingt daar en krijgt er zangles van een man met een masker. Maar waarom draagt hij dat masker? Versie in korte zinnen en gemakkelijke woorden en met oefeningen. Met cd.

Aanwezigheid

Recensie

In het gebouw van de Opera in Parijs waart een spook rond. Vooral de jonge zangeres Christine is het slachtoffer van deze geheimzinnige figuur. In ruil voor zanglessen en een mooie carrière moet ze hem eeuwig trouw beloven. De tekst van het verhaal is aangepast in dit studieboek waarin de leerstof, geheel in het Frans, overzichtelijk wordt gegeven. Elk hoofdstuk bevat een fragment van het verhaal, aangevuld met een grote variatie aan oefeningen. Naast tekstverwerking zijn er oefeningen voor uitbreiding van de woordkennis of wordt een onderdeel van de Franse grammatica behandeld. Op de begeleidende cd staat de tekst van het verhaal uit het boek, aangevuld met enkele luisteroefeningen. Het boek is geïllustreerd met tekeningen en kleurenfoto's. Het ziet er daarmee aantrekkelijk uit. De tekst op de cd is levendig, correct en duidelijk gesproken. Daar van de meeste oefeningen geen oplossingen zijn gegeven, is het programma vooral geschikt voor gebruik in groepsverband, bijvoorbeeld op cursussen, voor hen die enigszins gevorderd zijn in het zich eigen maken van de Franse taal. Maar boek en cd zijn zeker ook individueel goed te gebruiken.

Specificaties

Frans | 9788853006516 | 128 pagina's

Titel Le fantôme de l'opéra
Auteur Gaston Leroux
Secundaire auteur Jimmy Bertini ; Duilio Lopez ; Maréva Bernède ; Sarah Negrel
Type materiaal Boek
Editie Première édition;
Uitgave Gênes : Cideb, 2007
Overige gegevens 128 pagina's - illustraties, foto's, portret - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke integrale uitgave: Paris : Lafitte, 1910
ISBN 9788853006516
PPN 370099133
Thematrefwoord Spoken ; Zangers
Taal Frans

Relaties/Serie

Lire et s'entraîner. Niveau 3
Boek

Lire et s'entraîner. Niveau 3 (2002-...)

vol. B1
Uitgeleend