Red Brazil
DVD

Red Brazil = Rouge Brésil ([2013])/ [avec] Stellan Skarsg°ard, Joaquim de Almeida, Juliette Lamboley

In 1555 doet een gezelschap onder leiding van de Maltezer ridder Villegagnon een poging om in Brazilië een Franse kolonie te stichten. Beginnend in de baai van Guanabara, waar nu Rio de Janeiro ligt, wil hij een plek te stichten waar protestanten en katholieken in vrede naast elkaar kunnen leven.

Recensie

Franse historische miniserie uit 2012 van Sylvain Archambault, met Stellan Skarsgård, Joaquim de Almeida en Juliette Lamboley. Gebaseerd op de historische roman 'Braziliaans rood'* van Jean-Christophe Rufin waarvoor hij de Prix Goncourt 2001 ontving. In 1555 doet een bont gezelschap onder leiding van de Maltezer ridder Villegagnon een poging om in Brazilië een Franse kolonie te stichten. In de baai van Guanabara, waar nu Rio de Janeiro ligt, gaat Villegagnon met zijn mensen aan land om een eerste basis te bouwen. Zijn doel is een plek te stichten waar protestanten en katholieken in vrede naast elkaar kunnen leven. Broer en zus Just en Colombe Clamorgan zijn tolken voor Villegagnon en hopen eindelijk daar hun vader terug te vinden. Hij trekt al jaren de wereld over als strijder in het leger van de Maltezer ridders. Maar spoedig na hun aankomst in Brazilië komen zij er achter dat hun vader niet meer leeft. Er zijn geen recensies te vinden over deze miniserie die echter door 61 gebruikers op de imdb met een 7,5 (van 10) punten is beoordeeld.

Specificaties

Engels

Titel Red Brazil = Rouge Brésil
Uniforme titel Rouge Brésil
Secundaire auteur Joaquim de Almeida ; Juliette Lamboley ; Jean-Christophe Rufin ; Stellan Skarsgård
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge, [2013]
Overige gegevens 2 dvd-video's (180 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels en Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op de roman van Jean-Christophe Rufin - Videoversie van de tv-miniserie: Frankrijk : Pampa Production, 2012
PPN 370127498
Genre historische roman
Thematrefwoord Kolonialisme ; Brazilië; 16e eeuw
Taal Engels