Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De belofte
Boek

De belofte een waargebeurd verhaal over liefde en dementie (2014)/ Nadine Ahr, vertaald [uit het Duits door] Gerda Meijerink

Een man op hoge leeftijd wordt gekweld door schuldgevoelens als zijn grote liefde vanwege dementie naar een verzorgingshuis moet.

Aanwezigheid

Recensie

Duizenden mensen lijden aan dementie. De ziekte overkomt ook de naasten, vaak partners in een relatie die al lang duurt. Ooit hebben ze beloofd altijd bij de ander te blijven. Kan die belofte nog worden waargemaakt als dementie de patiënt in haar macht krijgt? Hoe kun je iemand nabij zijn en verzorgen die jou niet meer herkent, angstig voor je is, je uitscheldt? Dergelijke vragen kwellen Edwin, een man op hoge leeftijd. Zijn grote liefde Ria gaat naar een verzorgingshuis, want Edwin kan niet meer met haar in een huis leven. Hun kleindochter Nadine stelt zich dezelfde vragen waarmee Edwin worstelt, in deze waargebeurde geschiedenis van haar grootouders, van hun intense liefde voor elkaar en het verloop van de slopende ziekte die ten slotte maakte dat Ria aan die liefde geen herinnering meer had. Het is een 'stil' verhaal, goed vertaald, bijna eenvoudig opgeschreven, maar het zit dicht op de huid en is ontroerend. De verwoesting die dementie kan aanrichten, komt in het volle zicht. De Duitse schrijfster (1982) is journaliste voor Die Zeit. Duidelijke druk.

Specificaties

Nederlands | 9789021454870 | 237 pagina's

Titel De belofte : een waargebeurd verhaal over liefde en dementie
Auteur Nadine Ahr
Secundaire auteur Gerda Meijerink
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij BV, 2014
Overige gegevens 237 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Das Versprechen. - München, Droemer Verlag, 2014
ISBN 9789021454870
PPN 370114876
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Dementie
Taal Nederlands