Inuk
DVD

Inuk ([2013])/ a film by Mike Magidson, with Gaba Petersen, Ole Jørgen Hammeken ; producers Mike Magidson and Sylvie Barbe

De Groenlandse jongen Inuk (16) wordt uit huis gehaald bij zijn aan alcohol verslaafde moeder en in een tehuis geplaatst. Daar komt hij in contact met jagers die met hun hondensleeën op jacht gaan naar zeehonden.De Groenlandse jongen Inuk (16) wordt uit huis gehaald bij zijn aan alcohol verslaafde moeder en in een tehuis geplaatst. Daar komt hij in contact met jagers die met hun hondensleeën op jacht gaan naar zeehonden. Vanaf ca. 14 jaar.

Recensie

Groenlands-Franse speelfilm van regisseur Mike Magidson over de 16-jarige Eskimojongen Inuk. Zijn vader zakte door het ijs en verdronk toen Inuk nog een kind was. Nu woont hij met zijn aan alcohol verslaafde moeder in de stad. Als de kinderbescherming hier achter komt, wordt hij in een huis met jongeren geplaatst en gekoppeld aan een jager. Hij gaat mee met de jagers op de hondenslee, op jacht naar zeehonden. Zo komt hij weer in aanraking met de traditionele manier van leven en leert om te gaan met zijn emoties. Jay Weissberg (Variety, i) noemt het een prettige film. Solide gezinskost met een sympathieke hoofdpersoon en een exotische locatie die zorgen voor aangenaam entertainment. De film combineert verschillende thema's, niet alleen verandering van levensstijl en persoonlijke tragedie maar ook 'global warming'. De film werd goed ontvangen op diverse kleinere filmfestivals en won o.a. op het Savanah Film en Video Festival de prijzen voor Beste film, Beste regisseur en Beste editing. Won op het Woodstock Film Festival de prijs voor Beste cinematografie, een nominatie voor de Juryprijs en werd tweede voor de Publieksprijs. Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Onbekend

Titel Inuk
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Mike Magidson ; Gaba Petersen ; Ole Jørgen Hammeken
Type materiaal DVD
Uitgave [Harderwijk] : BBI, [2013]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 98 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Groenlands gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : C'est La Vie Films, 2010
PPN 370329376
Thematrefwoord Groenland ; Eskimo's ; Eenoudergezin
Taal Onbekend