Gullivers reizen
Boek

Gullivers reizen ([2013])/ vrij bewerkt door Geronimo Stilton, oorspronkelijke tekst van Jonathan Swift ; illustraties: Danilo Loizedda en Giulia Zaffaroni ; vertaling [uit het Italiaans]: Dorette Zwaans

De Londense dokter Gulliver houdt erg van reizen. Maar al op zijn eerste reis vergaat zijn schip en spoelt hij aan op het eiland Lillliput. Zal hij daar ooit weer weg kunnen? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De boeken rondom Geronimo Stilton kennen verschillende reeksen, waarin niet alleen de beroemde muis de hoofdrol speelt. In het boek uit deze serie hervertelt Geronimo een van zijn favoriete boeken: 'Gullivers reizen' van Jonathan Swift. In de typische Stilton-stijl, kleurige afbeeldingen en typografie, wordt het klassieke boek nieuw leven ingeblazen. Voor veel mensen is het eerste deel van het verhaal overbekend. De lilliputters binden een aangespoelde Gulliver vast en leren hem langzaam kennen. In totaal kent zijn er echter vier delen waarbij de hoofdpersoon naar verschillende plekken reist. Zo ook in deze bewerking. Om het boek niet al te dik te maken en toch ruimte te houden voor de vele illustraties, moest duidelijk een concessie worden gedaan. Hoewel geprobeerd wordt het verhaal speels en spannend te houden, kan niet helemaal voorkomen worden dat het soms een beetje als een uittreksel aandoet. Maar aangezien kinderen zelden het origineel gelezen zullen hebben, zal hen dat niet storen. Daarmee is het een leuke introductie in de klassieke literatuur die zeker niet vergeten mag worden. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085922469 | 213 pagina's

Titel Gullivers reizen
Auteur Geronimo Stilton
Secundaire auteur Jonathan Swift ; Danilo Loizedda ; Dorette Zwaans ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Wakkere Muis, [2013]
Overige gegevens 213 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Uitgave gebaseerd op een idee van Elisabetta Dami - Vertaling van: I viaggi di Gulliver. - Milano : Edizioni Piemme, copyright 2012. - (Grandi Sorie)
ISBN 9789085922469
PPN 363224807
Genre zeeverhaal
Thematrefwoord Reizen ; Fantasiewezens
Taal Nederlands