501 dingen die u moet weten over... filosofie
Boek

501 dingen die u moet weten over... filosofie ([2013])/ tekst: Alison Rattle en Alex Woolf, redactie: Catherine Knight ; vertaling [uit het Engels] Mylène van der Nagel ; redactie: Vitataal

Inleiding tot de geschiedenis van de filosofie, het gedachtegoed van belangrijke wijsgeren en de belangrijkste thema's in de filosofie, in de vorm van korte teksten en citaten.

Recensie

In het onderwijs en bij studie zijn handboeken een soort basisvoorziening als een (eerste) inleiding en blijvend naslagwerk. De toegankelijkheid ervan kan met enige kunstgrepen worden vergroot - zoals in dit geval de samenvatting van de materie in 501 filosofische wetenswaardigheden - maar hun nut blijft bepaald door de globale maar trefzekere samenvatting van het vakgebied. Hier gebeurt dat in negen hoofdstukken: Grote filosofen, Grootse ideeën, Logica, taal en rede, Ethiek, Politiek, Metafysica en de geest, Religie, Wetenschap en kentheorie en tenslotte Dilemma's en paradoxen. De betreffende teksten - bij centrale items ook basisteksten - zijn trefzeker (gekozen) en helder; de 501 weetjes zijn als losse versnaperingen aan de teksten gekoppeld. Het geheel is verluchtigd met passende illustraties. Zo is, inhoudelijk en didactisch, een aantrekkelijk handboek ontstaan. Voorzien van talrijke illustraties in zwart-wit en een register.

Specificaties

Nederlands | 9789048308590 | 256 pagina's

Titel 501 dingen die u moet weten over... filosofie
Auteur Alison Rattle
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Alex Woolf ; Catherine Knight ; Mylène van der Nagel
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2013]
Overige gegevens 256 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: 501 things you should have learned about philosophy. - Metro Boos, 2012
ISBN 9789048308590
PPN 362784361
Rubriekscode 150
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Filosofie; Geschiedenis
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Filosofie