Het rode kippetje en andere dierenverhalen
Boek

Het rode kippetje en andere dierenverhalen (2013)/ Max Velthuijs

Bundeling van vier dierenverhalen over het hardwerkende rode kippetje, over de eend die de vos te slim af is, over een luie beer die 's winters honger krijgt en over de trouwste dienaar van de koning. Prentenboek met expressieve schilderingen in warme kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Bundel met vier eerder uitgegeven dierenverhalen (1987-1996). In 'Het rode kippetje' werkt een kippetje heel hard, terwijl de andere dieren lanterfanten en haar niet willen helpen. Maar als ze na al haar werk heerlijk brood heeft gebakken, staan ze ineens allemaal klaar. In 'De eend en de vos' wil een hongerige vos graag de eend opeten, maar de eend is hem steeds te slim af. Als eend de vos redt uit een kuil, blijkt dat ze best vrienden kunnen worden. In 'De beer en het varkentje' krijgt een luie beer in de winter honger. Gelukkig wil het varkentje, dat wel eten heeft verzameld, hem toch onderdak geven. En in het laatste verhaal, 'De gevaarlijke reis', zet de trouwste dienaar van de koning, een krokodil, werkelijk alles op alles om een brief van de koning in Amerika te bezorgen. De verhalen zijn verbeeld in de voor Velthuijs karakteristieke, omkaderde illustraties als kleine schilderijen, in warme kleuren en met zwart dun omlijnde figuren. De eenvoudige, veelzeggende tekst is steeds onder de illustraties afgedrukt. De bundel is fraai uitgevoerd op glanzend papier, met achter in beknopte informatie over het werk van de auteur. Velthuijs overleed in 2005; in 2004 ontving hij de Hans Christian Andersenprijs. Klassiek te noemen, fijne uitgave om voor te lezen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025864255 | 121 pagina's

Titel Het rode kippetje en andere dierenverhalen
Uniforme titel De eend en de vos De beer en het varkentje De gevaarlijke reis
Auteur Max Velthuijs
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk in deze samenstelling;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2013
Overige gegevens 121 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Bevat: Het rode kippetje. - Oorspronkelijke uitgave: 1995 ; De eend en de vos. - Oorspronkelijke uitgave: 1985 ; De beer en het varkentje. - Oorspronkelijke uitgave: 1986 ; De gevaarlijke reis. - Oorspronkelijke titel: Een belangrijk bericht. - Den Haag : Stichting het Nederlandse PTT Museum, 1996
ISBN 9789025864255
PPN 363081771
Taal Nederlands