Commissaris Witse
Boek

Commissaris Witse de Nederlandse connectie ([2013])/ Guido Eekhaut

In Halle wordt een ultrarechtse Nederlandse politicus in uiterst bezwarende omstandigheden gevonden. Commissaris Witse krijgt, gezien de delicate politieke lading van het voorval, een Nederlandse hoofdcommissaris naast zich.

Recensie

In het Belgische stadje Halle wordt een ultrarechtse Nederlandse politicus in uiterst bezwarende omstandigheden aangetroffen. Hij ligt naakt, dronken en gedrogeerd in bed in een dure huurvilla en vlak bij hem ligt een jong meisje, vermoord na zware mishandelingen. Commissaris Witse van de federale politie krijgt, gezien de delicate politieke lading van het voorval, een Nederlandse hoofdcommissaris naast zich, die moet toezien op het correcte verloop van het onderzoek. Dat verloopt overigens heel moeizaam omdat de politicus aan zwaar geheugenverlies lijdt en er geen enkele nuttige getuige opdaagt. En de waarneemster wordt van hogerhand aangemaand om de lastige politicus te laten verdwijnen. Commissaris Witse en zijn team zijn in Vlaanderen ongemeen populair door de gelijknamige politieserie op TV één; de serie wordt ook in Nederland uitgezonden door de Tros. Dit nooit verfilmde verhaal brengt de personages met hun eigen karaktertrekjes en hebbelijkheden prima tot leven in een ongewoon spannend verhaal. Deze editie van nu een Nederlandse uitgever heeft een andere titel* en een ander omslag. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789026135811 | 246 pagina's

Titel Commissaris Witse : de Nederlandse connectie
Auteur Guido Eekhaut
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : De Fontein, [2013]
Overige gegevens 246 pagina's - 22 cm
Annotatie Gebaseerd op de tv-serie Witse van VRT één - Oorspronkelijke uitgave: Antwerpen : Houtekiet ; Brussel : één, 2013. - (Witse ; 8)
ISBN 9789026135811
PPN 362966281
Genre detectiveroman
Taal Nederlands