Het grote vindingrijkboek
Boek

Het grote vindingrijkboek (2013)/ David van der Kooij, met een voorwoord van Jelle Jolles ; redactie: Redactiebureau Marita Weener

Mogelijkheden en ideeën voor ouders en leerkrachten om bij kinderen vanaf ca. 10 jaar het creatieve denken en daarmee het leervermogen te bevorderen.

Recensie

Dit vindingrijk vormgegeven boek in A4-formaat zet in op ideeën en mogelijkheden voor de onderwijspraktijk (doelgroep: het leven en leren van kinderen van 10 jaar en ouder). Het boek zoomt in op de krachtige rol die het unieke menselijk-creatieve vermogen kan spelen bij processen van ontdekken, iets oplossen, het onmogelijke mogelijk proberen te maken, onderzoek doen, iets nieuws creëren, verbinden, veranderen, het ontdekken van nieuwe verbanden, (samen) leren - (samen) leven - (samen) vormgeven aan iets onverwachts en iets nieuws. Er is aandacht voor aspecten als kennis, denkstijl, persoonlijkheid, motivatie, omgeving, creatieve leerklimaten. Het inzetten van de hier bedoelde menselijke creativiteit doet een beroep persoonlijke durf, fantasie & verbeelding, associatievermogen, het incalculeren van risico's, zoeken, zwerven, maar ook doelgericht op pad gaan en het toeval in je voordeel laten werken. Elementen die de vormgeving van het boek versterken en die gebruikers nog meer van de wereld van creativiteitsontwikkeling laten zien en ervaren zijn enthousiasme, lesideeën, QR-codes met doorverwijzingen, cartoons en illustraties in kleur. Voor leerkrachten en ouders wordt hier 'het leren' van de 21ste eeuw gepresenteerd.

Specificaties

Nederlands | 9789461938732 | 97 pagina's

Titel Het grote vindingrijkboek
Auteur David van der Kooij
Instelling /Redactiebureau Marita Weener
Secundaire auteur J. Jolles
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Nieuwolda : Leuker.nu, 2013
Overige gegevens 97 pagina's - illustraties - 30 cm
ISBN 9789461938732
PPN 369232887
Rubriekscode 415.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Denken; Creativiteit; Onderwijs
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Denken