Toekomstmuziek in Frankrijk
Boek

Toekomstmuziek in Frankrijk dromen over de grens (oktober 2013)/ Elisabeth Arts, redactie: Eric Jan van Dorp ; fotografie: Elisabeth Arts

Belevenissen van een Amsterdams kunstenaarsechtpaar dat in Frankrijk eerst een tweede huis aanschaft en later een hotel voor kunstenaars in hetzelfde dorp begint.

Aanwezigheid

Recensie

Een tweede huis in Frankrijk is voor velen een droom, voor Henk en Lies is het werkelijkheid. Als een blok vielen ze voor een oude herberg in een gehuchtje in de Auvergne. Lies beschrijft in dit boek over de liefde tussen Henk en haar, hun gezamenlijke droom - een muziekstudio op het Franse platteland - en de weg daar naartoe. Ze pendelen regelmatig heen en weer tussen Amsterdam en de Auvergne. In Frankrijk zijn ze druk met de verbouwing van hun huis en genieten tegelijkertijd van het ongecompliceerde leven daar. In Nederland zijn ze als muzikant en als 'waarzegster' werkzaam. Dan komt er een nieuwe uitdaging, de aankoop van een verlaten hotel midden in het dorp. Een ideale plek voor het opzetten van een residense d'artistes. Even lijkt de Franse bureaucratie roet in het eten te gooien, maar door een engeltje boven hun hoofd wordt dit hotel uiteindelijk ook hun eigendom. En zijn ze nog dichterbij hun grootste wens gekomen: emigreren naar Frankrijk. Een warm verhaal over mensen die hun droom achterna jagen. Een sympathiek, inspirerend en gemakkelijk leesbaar verhaal voor aspirant-emigranten, maar het mist spanning en humor.

Specificaties

Nederlands | 9789461850638 | 266 pagina's

Titel Toekomstmuziek in Frankrijk : dromen over de grens
Auteur Elisabeth Arts
Secundaire auteur Eric Jan van Dorp
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Leersum : Uitgeverij Grenzenloos, oktober 2013
Overige gegevens 266 pagina's - 22 cm
ISBN 9789461850638
PPN 364220422
Rubriekscode Frankrijk 992
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse emigranten; Frankrijk; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Emigratie

Relaties/Serie

Nederlanders over de grens
Boek

Nederlanders over de grens (2013-...)

vol.
Uitgeleend