Een enkeltje Auckland please
Boek

Een enkeltje Auckland please op weg naar het Nieuw-Zeeland visum (september 2013)/ Marisa Garau, redactie: Eric Jan van Dorp

Een Nederlandse vrouw die samen met haar man naar Nieuw-Zeeland emigreerde, vertelt wat daar allemaal bij kwam kijken en de problemen waarmee ze te maken kreeg.

Aanwezigheid

Recensie

Begin 2005 nemen Marisa en Arjan Garau het ingrijpende besluit om hun leven over een andere boeg te gooien. Ze willen emigreren en een paar jaar in een ander land gaan wonen. Tussen plannen maken en het realiseren van hun droom zit echter nog een lange en moeizame weg. Na Canada en Australië valt de keus uiteindelijk op Nieuw-Zeeland. In 'Een enkeltje Auckland please' beschrijft Marisa Garau haar persoonlijke ervaringen en de problemen die op haar weg komen zodra ze enthousiast het emigratietraject ingaat. De strenge toelatingsregels voor immigranten, de enorme stapel vereiste documenten, de medische keuringen, de taaltesten en haar ervaringen met schimmige - en dure - emigratieadviesbureaus. Twee jaar later bereikt het echtpaar met een groot doorzettingsvermogen en na vele teleurstellingen toch hun doel: ze gaan definitief op weg naar Auckland. Het boek is een aanrader voor mensen die met dezelfde plannen rondlopen. Naast enige praktische adviezen, beschrijft de auteur ook de emotionele kant van het emigreren. Hoe de familie en hun vriendenkring op de emigratieplannen reageren en hoe zij hier mee omgaan. Een onderhoudend boek, maar bovenal een persoonlijk verslag van Marisa Garau. Met enkele zwart-witfoto's.

Specificaties

Nederlands | 9789461850591 | 207 pagina's

Titel Een enkeltje Auckland please : op weg naar het Nieuw-Zeeland visum
Auteur Marisa Garau
Secundaire auteur Eric Jan van Dorp
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Leersum : Uitgeverij Grenzenloos, september 2013
Overige gegevens 207 pagina's - illustraties - 22 cm
ISBN 9789461850591
PPN 364140526
Rubriekscode Nieuw-Zeeland 992
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse emigranten; Nieuw-Zeeland; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Emigratie

Relaties/Serie

Nederlanders over de grens
Boek

Nederlanders over de grens (2013-...)

vol.
Uitgeleend