Zweedse buren
Boek

Zweedse buren dromen over zelfvoorzienend leven (oktober 2013)/ Lineke Breukel, redactie: Eric Jan van Dorp ; fotografie: Lineke Breukel

Persoonlijk verhaal van een Nederlandse vrouw die samen met haar man en volwassen zoon emigreert naar het zuiden van Zweden.

Aanwezigheid

Recensie

Lineke Breukel, in Nederland coach en mental trainer, verlangt naar een rustiger en minder stressvol leven. Ze vindt die rust, samen met haar man en volwassen zoon, in het zuiden van Zweden. Ze vestigen zich er definitief in 2012. In 'Zweedse buren' vertelt ze over haar onvrede in Nederland, de jarenlange wens om te emigreren en over het opbouwen van een nieuw leven in het Zweedse Småland. Ze beschrijft in korte, niet chronologisch gerangschikte stukjes de emotionele achtbaan waarin ze soms beland en wisselt die af met aardige anekdotes over de uitdagingen van hun nieuwe leven. Er moet een huis worden gekocht, er komen kippen, er wordt een stevige sneeuwblazer aangeschaft en haar man wil opeens terug. Het emotionele aspect is belangrijk voor haar; ze vertelt veel en openhartig over haar eigen gedachten en twijfels: het waarom van het emigreren, de moeite die het kost om weer ergens te aarden en het omgaan met de onzekerheden in het nieuwe bestaan. Leerzame ervaringen voor anderen die ook overwegen om naar noordelijke streken te vertrekken.

Specificaties

Nederlands | 9789461850652 | 206 pagina's

Titel Zweedse buren : dromen over zelfvoorzienend leven
Auteur Lineke Breukel
Secundaire auteur Eric Jan van Dorp
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Leersum : Uitgeverij Grenzenloos, oktober 2013
Overige gegevens 206 pagina's - 22 cm
ISBN 9789461850652
PPN 364073209
Rubriekscode Zweden 992
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse emigranten; Zweden; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Emigratie

Relaties/Serie

Nederlanders over de grens
Boek

Nederlanders over de grens (2013-...)

vol.
Uitgeleend