Mijn eerste leesjaar met Spik en Spek
Boek

Mijn eerste leesjaar met Spik en Spek een groeiboek (2013)/ Marc de Bel, Marja Mulder, tekeningen: Frieda van Raevels ; naar een idee van Marc de Bel ; coördinatie en redactie: Sarah Kumar, Elly Simoens

Bundel met zeven verhalen over muisje Spik en zijn vriend, ratje Spek. Ze beleven allerlei avonturen tijdens de vier seizoenen. AVI-Start t/m AVI-E4. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Bundel met zeven verhalen over muisje Spik en zijn vriendje, het ratje Spek, die allerlei avonturen beleven die zich afspelen tijdens de vier seizoenen. De verhalen lopen op in moeilijkheidsgraad en volgen zo de leesontwikkeling van het kind, AVI-Start t/m AVI-E4. Het rijk geïllustreerde boek begint met het verhaal 'Spek is jarig' dat voorgelezen moet worden, waardoor de lezer het verhaal binnenstapt. De twee volgende verhaaltjes zijn samenleesverhalen, waarbij de teksten op niveau 'pre-AVI' en AVI-Start in tekstballonnen en in een groter lettertype is gedrukt. De resterende vier verhalen, AVI-M3 t/m AVI-E4 kunnen de kinderen helemaal zelf lezen. Iedere zin begint op een nieuwe regel, de bladspiegel is duidelijk. De dieren zijn aangekleed en hebben menselijke eigenschappen. De verhaaltjes zijn wel aardig, maar niet heel origineel of uitdagend, leestechnisch is het in orde. De vele kleurrijke illustraties (met aquarel ingekleurde pentekeningen) passen goed bij de tekst en zijn van hetzelfde niveau. Op de bijgeleverde cd worden de verhaaltjes voorgelezen. De toegevoegde waarde hiervan is niet geheel duidelijk. Over Spik en Spek verschenen vele eerste leesboekjes. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462340077 | 173 pagina's

Titel Mijn eerste leesjaar met Spik en Spek : een groeiboek
Auteur Marc De Bel
Secundaire auteur Marja Mulder ; Frieda Van Raevels ; Sarah Kumar
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, 2013
Overige gegevens 173 pagina's - illustraties - 25 cm - audiocompact disc / met de stemmen van o.a. Marc de Bel
Annotatie Omslagtitel
ISBN 9789462340077
PPN 370329406
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Jaargetijden
Taal Nederlands