Dik Trom en zijn dorpsgenoten
Boek

Dik Trom en zijn dorpsgenoten ([2011?])/ C. Joh. Kieviet, geïllustreerd door Johan Braakensiek ; omslag van Gerda van Gijzel

Als Dik Trom merkt dat zijn nieuwe buurmeisje blind is, probeert hij haar zo goed mogelijk te helpen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In 1892 verscheen de eerste druk van 'Uit het leven van Dik Trom'. Uitgeverij Kluitman greep dit eeuwfeest in 1992 aan om de gehele 'Dik Trom'-serie*, bestaande uit zes delen, opnieuw uit te geven. Alle heruitgaven bevatten de oorspronkelijke illustraties van Johan Braakensiek en ook de originele tekst van C. Joh. Kievit is zoveel mogelijk gehandhaafd. Gedateerde woorden, zinsconstructies en zegswijzen zijn door eigentijdse alternatieven vervangen hoewel uitgesproken modern taalgebruik is vermeden; een enkel woord of begrip (bijv. 'schelling') wordt d.m.v. een noot verklaard. Alle delen werden voorzien van een nieuwe omslagillustratie. Achterin is informatie over auteur, illustrator en de serie opgenomen. In dit deel, dat los van de andere gelezen kan worden, vormen de komst van het blinde buurmeisje Nelly en van het wereldberoemde Amerikaanse circus de belangrijkste gebeurtenissen. Uiteraard leveren klasgenoot Bruin Boon en veldwachter Flipsen hun bijdrage. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020633931 | 243 pagina's

Titel Dik Trom en zijn dorpsgenoten
Auteur C. Joh. Kieviet
Secundaire auteur Joh. Braakensiek
Type materiaal Boek
Uitgave Alkmaar : Gebr. Kluitman, [2011?]
Overige gegevens 243 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Alkmaar : Kluitman, 1920
ISBN 9789020633931
PPN 331687909
Thematrefwoord Dorpsleven ; Blinden ; Kattenkwaad ; Pesten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

C. Joh. Kievietserie
Boek

C. Joh. Kievietserie ([1982]-...)

vol.
Uitgeleend
C.Joh. Kieviet