Mijn kleine prentenbijbel
Boek

Mijn kleine prentenbijbel (2013)/ ill. Diana Mayo, tekst James Harrison ; [vert. uit het Engels Nelleke Scherpbier]

Op eenvoudige wijze worden 26 bekende verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament naverteld. Prentvertelling met paginagrote kleurenillustraties en enkele vragen of opdrachten. Vanaf ca. 4 t/m 9 jaar.

Recensie

Op een eenvoudige manier worden 26 verhalen uit de Bijbel naverteld. Zowel uit het Oude als uit het Nieuwe Testament zijn bekende en belangrijke geschiedenissen gekozen, zoals de schepping van de aarde, de ark van Noach, Jozef, Jona, Zacheüs, Pasen en Tomas. Het boek eindigt met het gebed van Jezus, Het Onze Vader. Op een aansprekende manier maken kleine kinderen kennis met een gedeelte van de Bijbel. Zowel het taalgebruik als de vormgeving sluit goed aan bij hun niveau. De kleurrijke paginagrote illustraties zijn vriendelijk en sfeervol, en vormen een belangrijk onderdeel van elk verhaal. Soms staat er een leuke opdracht onder aan de pagina (hoeveel oranje vissen tel je?), of er wordt verwijzing naar het verhaal in de Bijbel zelf weergegeven, zodat je het hele verhaal in de Bijbel kunt nalezen. Klein formaat. Geschikt om voor te lezen aan jonge kinderen. Vanaf ca. 4 t/m 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026615399

Titel Mijn kleine prentenbijbel
Auteur Diana Mayo
Secundaire auteur James Harrison ; Nelleke Scherpbier
Type materiaal Boek
Editie 2e dr;
Uitgave Utrecht : Callenbach, 2013
Overige gegevens 79 p - ill - 20 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: Kampen : Callenbach, cop. 2009 - Vert. van: My little picture bible. - London : Dorling Kindersley, cop. 2008
ISBN 9789026615399
PPN 369192133
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kleuterbijbels
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel