Dinosaurussen
Boek

Dinosaurussen prentenboek met illustraties op ware grootte ([2013])/ supervisie: Yukimitsu Tomida (National Science Museum, Japan), illustraties: Aiichi Kato ; samenstelling: Minori Kosugi ; vertaald uit het Japans door: Katrien Hendrickx

De Tyrannosaurus, Eoraptor en Sauropode zijn allemaal dinosaurussen. Maar hoe groot of klein zijn ze? Met kleurenfoto's van de dieren op soms ware grootte en veel weetjes. Kijkboek vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Liefhebbers van dino's komen flink aan hun trekken in dit heel grote boek vol prachtige kleurenillustraties, inclusief vier uitklapplaten. Onderwerpen zijn onder meer: tanden, klauwen, staarten, pantsers, kragen en eieren. Het zinnetje 'Dit is de ware grootte' kom je op elke pagina wel een keer tegen bij een poot, tand of ei. Er zijn zelfs hele dieren op ware grootte afgebeeld, zoals de een meter lange Eoraptor. Indrukwekkend is de afbeelding over vier pagina's van een poot van een Sauropode. Bij echt grote dino's staat een plaatje van een mens om de verhoudingen te laten zien. Ook andere dieren uit de dino-tijd komen aan bod, zoals de sabeltandtijger. De tekst (zwart op witte achtergrond) staat in korte tekstblokjes bij de illustraties. Het taalgebruik is goed op kinderen afgestemd ('daar kon hij loeihard mee slaan'). Af en toe worden wat onnodig formele woorden gebruikt zoals mettertijd, daarentegen en men. Het boek eindigt met een schema van de verschillende soorten dinosaurussen, inclusief een tijdlijn. Op de schutbladen zijn de dinosaurussen afgebeeld die in ware grootte in het boek staan. Maakt deel uit van de serie 'Levensgroot'*. Kijkboek vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig te lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044821130 | 47 pagina's

Titel Dinosaurussen : prentenboek met illustraties op ware grootte
Secundaire auteur Yukimitsu Tomida ; Aiichi Kato ; Minori Kosugi ; Katrien Hendrickx
Type materiaal Boek
Uitgave Hasselt : Clavis, [2013]
Overige gegevens 47 pagina's - illustraties - 38 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Kyorukan. - Tokio : Shogakukan, (c)2008. - (Shogakukan no zukan NEO)
ISBN 9789044821130
PPN 362788324
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen; Fotoboeken
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen