Waterdieren
Boek

Waterdieren prentenboeken met foto's op ware grootte ([2013])/ auteur: Sakana-kun, foto's: Yoji Matsuzawa ; vertaald uit het Japans door: Katrien Hendrickx

De zalm, kwallen, otters en orka's leven allemaal in zee. Maar hoe groot of klein zijn ze? Met kleurenfoto's van dieren op soms ware grootte en veel weetjes. Kijkboek vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Vissen zoals de maanvis, de franjehaai, de zalm en de kogelvis, maar ook krabben, kwallen en zelfs zeezoogdieren zoals de orka, de otter of de koningspinguïn komen, waar het kan, op ware grootte in beeld. Op twee pagina's staat een kleurenfoto van de maanvis, en dan zie je alleen nog maar zijn kop! En ook werelds grootste octopus kan, zelfs met uitklapbare pagina's erbij, niet in zijn geheel worden afgebeeld. In het opvallend grote boek staan de meest indrukwekkende kleurenfoto's. Per dubbele pagina wordt steeds een diersoort, of een aantal aan elkaar verwante, in korte teksten besproken. Kaders met wat willekeurige, maar boeiende feiten staan verspreid over de pagina's. Soms is het wat puzzelen om de juiste tekst bij de juiste foto te vinden en wordt bij een aantal soorten alleen de Japanse (de auteur is een Japanse bioloog) en wetenschappelijke naam vermeld. Er is gebruikgemaakt van verschillende lettertypen en -groottes. Met locatievermelding van de foto's. Op de schutbladen staan silhouetten van de dieren met paginanummer. De uitgave maakt deel uit van de reeks 'Levensgroot'*. Er is geen register aanwezig. Kijkboek vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig te lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044821123 | 47 pagina's

Titel Waterdieren : prentenboeken met foto's op ware grootte
Auteur Sakana-kun
Secundaire auteur Yoji Matsuzawa ; Katrien Hendrickx
Type materiaal Boek
Uitgave Hasselt : Clavis, [2013]
Overige gegevens 47 pagina's - illustraties - 38 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Suizokukan. - Tokio : Shogakukan, (c)2010. - (Shogakukan no zukan NEO)
ISBN 9789044821123
PPN 362788316
Rubriekscode 596.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeefauna; Fotoboeken
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zeefauna