Zoogdieren
Boek

Zoogdieren prentenboek met foto's op ware grootte ([2013])/ supervisie: Etsuo Narushima, foto's: Takayuki Maekawa ; samenstelling; Yumi Kawazu ; vertaald uit het Japans door: Katrien Hendrickx

Olifanten, ijsberen en giraffen zijn allemaal zoogdieren. Maar hoe groot of klein zijn ze? Met kleurenfoto's van dieren op soms ware grootte en veel weetjes. Kijkboek vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Dit megagrote boek toont negentien portretten van diverse zoogdieren, soms zelfs op levensgroot en levensecht formaat! Het stokstaartje past in zijn geheel op één pagina, terwijl het hoofd van de neushoorn amper op twee dubbele uitvouwpagina's te vangen is. De kop van de leeuw past net op twee pagina's, evenals een piepklein stukje van het gewei van een rendier. Wist je dat zo'n gewei wel 130 centimeter lang kan worden? Aan elk dier zijn steeds minimaal twee pagina's gewijd. De prachtige kleurenfoto's in de stevige uitgave zijn echte 'eyecatchers'. Ze worden ondersteund met interessante feiten die de lezer nader kennis laten maken met het beschreven zoogdier. De informatieve feitjes lopen uiteen van uiterlijke kenmerken tot voedingspatronen en jachttechnieken. Het taalgebruik van de korte teksten is hier en daar pittig. Op de schutbladen zijn de dieren afgebeeld die op ware grootte in het boek staan. Deze unieke, mooi verzorgde, leerzame en megagrote uitgave met vier uitklappagina's zal jonge kinderen door de manier van presenteren gegarandeerd aanspreken. Verscheen in de serie 'Levensgroot'*. Ideaal voor gebruik op de basisschool, maar ook zeker de moeite waard voor thuis. Kijkboek vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig te lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044820003 | 48 pagina's

Titel Zoogdieren : prentenboek met foto's op ware grootte
Secundaire auteur Etsuo Narushima ; Takayuki Maekawa ; Yumi Kawazu ; Katrien Hendrickx
Type materiaal Boek
Uitgave Hasselt : Clavis, [2013]
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 38 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Dobutsukan. - Tokio : Shogakukan, (c)2008. - (Shogakukan no zukan NEO)
ISBN 9789044820003
PPN 356178609
Rubriekscode 598.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zoogdieren; Fotoboeken
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zoogdieren