The hunger games: catching fire
Boek

The hunger games: catching fire het officiele boek bij de film ([2013])/ door Kate Egan, vertaling [uit het Engels]: LINE UP boek en media bv, Carry Oomis ; fotografie: Murray Close, tenzij anders vermeld

Kijkje achter de schermen bij de film 'Catching fire', het tweede deel van de serie 'The hunger games'. Er is aandacht voor o.a. de personages en hun look, de casting en diverse filmlocaties. Met veel, ook paginagrote, kleurenfoto's. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Fotoboek naar aanleiding van de film 'Catching Fire'*, het tweede verfilmde deel van de Hongerspelen-trilogie, dat in boekvorm is verschenen onder de titel 'Vlammen'. Het fotoboek lijkt qua taal en sfeer vooral gemaakt voor de Amerikaanse markt, maar biedt voor de Nederlandse filmfans ook een interessant kijkje achter de schermen. Na een korte introductie over het succes van de eerste film 'The Hunger Games' wordt het filmproces van diverse kanten belicht, met veel begeleidende foto's in kleur. De casting van een aantal bijzondere personages komt aan bod, de manier waarop de wereld van Panem in beeld is gebracht, de keuze van de diverse filmlocaties en de problemen waar de filmploeg mee te maken kreeg. Ook wordt uitgebreid ingegaan op de bijzondere kostuums en de grime. De tekst wordt verlevendigd door citaten uit interviews met diverse hoofdrolspelers. Aantrekkelijk vormgegeven filmgids, met een grote hoeveelheid pagina- en spreadvullende foto's van de filmlocaties, preproductieschetsen en stills uit de film. Voor de (film)fans van de Hongerspelen-trilogie. Vanaf ca. 12 t/m 18 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000331598 | 159 pagina's

Titel The hunger games: catching fire : het officiele boek bij de film
Uniforme titel Catching fire The Hunger games
Auteur Kate Egan
Instelling /LINE UP boek en media, Groningen
Secundaire auteur Carry Oomis ; Murray Close
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, [2013]
Overige gegevens 159 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Catching fire. - Scholastic, (c)2013
ISBN 9789000331598
PPN 362836574
Rubriekscode Verenigde Staten 798.43
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Catching Fire (film)
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Speelfilms