Total control
Boek

Total control ([2013])/ Andy McNab, vertaling [uit het Engels]: door Pieter Verhulst

Een agent van de Britse geheime dienst treft het gezin van een oud-collega in Amerika vermoord aan en gaat met de enig overlevende, een meisje van zeven, op zoek naar de dader.

Recensie

Nick Stone was SAS-agent en werkt nu voor de Britse geheime dienst die hem naar Amerika stuurt om twee gevaarlijke IRA-leden te schaduwen. Daar gaat hij zijn goede vriend en ex-collega Kevin opzoeken, die nu werkt voor de antidrugsbrigade. Hij treft Kevin, samen met zijn gezin, vermoord aan. Alleen het dochtertje Kelly (7) heeft zich kunnen redden. Wat is er in nauwelijks een uur tijd gebeurd? Nick begint een onderzoek, maar moet ook vluchten, want zowel hij als het meisje worden gezocht. Langzaam wordt het hem duidelijk: er is een groot complot tussen de drughandelaars en de IRA, waarbij ook corrupte ambtenaren in de VS en in Engeland betrokken zijn, inclusief zijn eigen baas. Keihard terugslaand zal Nick zijn leven en dat van Kelly veilig stellen. Het boek vertelt een bikkelhard verhaal dat blijkbaar met de nodige kennis van binnenuit geschreven is: de auteur werkte ooit voor de SAS. Die SAS-agenten zijn vooral perfecte moordmachines. Zo ook de politieke inzichten van de auteur: de IRA is een misdadige bende die drijft op drugsgeld en het politieke bestel wil oorlogen, want die brengen geld op. Dit alles is verstopt in een spannende thriller. Pocketeditie, zeer kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789046114858 | 368 pagina's

Titel Total control
Auteur Andy McNab
Secundaire auteur Pieter Verhulst
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Zwarte Beertjes, [2013]
Overige gegevens 368 pagina's - 18 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Houten : Van Holkema & Warendorf, 1998 - Vertaling van: Remote control. - London : Bantam Press, (c)1997
ISBN 9789046114858
PPN 362965064
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Zwarte beertjes
Boek

Zwarte beertjes (1953-...)

vol. 3524
Uitgeleend