De Oranjezaal in Huis ten Bosch
Boek

De Oranjezaal in Huis ten Bosch een zaal uit loutere liefde ([2013])/ Margriet van Eikema Hommes, Elmer Kolfin, redactie Dorine Duyster, Mariska Vonk

Onderzoek naar o.a. de ontstaansgeschiedenis en de 17e-eeuwse schilderingen in de Oranjezaal in het Koninklijk Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

Aanwezigheid

Recensie

De Oranjezaal in het Koninklijk Paleis Huis ten Bosch in Den Haag kwam in opdracht van Amalia van Solms tot stand tussen 1648 en 1652. De zaal bevat vele schilderingen van onder andere Jacob van Campen, Theodoor van Thulden, Jacob Jordaens en Jan Lievens. Het geldt als een van de hoogtepunten van de Nederlandse 17e-eeuwse schilderkunst. Deze publicatie beschrijft niet alleen alle werken, maar ook de ontstaansgeschiedenis, het decoratieprogramma, de waarderingsgeschiedenis en vele andere aspecten van de Oranjezaal. Het is het resultaat van vele jaren wetenschappelijk onderzoek. Helder geschreven en mooi geïllustreerd! Voor liefhebbers van 17e-eeuwse Nederlandse schilderkunst is deze publicatie een absolute must. Met 230 (kleur)afbeeldingen, bibliografie, noten, register, en plattegronden.

Specificaties

Nederlands | 9789491196577 | 287 pagina's

Titel De Oranjezaal in Huis ten Bosch : een zaal uit loutere liefde
Auteur Margriet van Eikema Hommes
Secundaire auteur Elmer Kolfin ; Mariska Vonk ; Dorine Duyster
Type materiaal Boek
Uitgave [Zwolle] : Waanders Uitgevers, [2013]
Overige gegevens 287 pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Waanders Uitgevers is een imprint van Uitgeverij de Kunst - Met literatuuropgave, register
ISBN 9789491196577
PPN 35738895X
Rubriekscode 718.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Huis ten Bosch ('s-Gravenhage); Restauratie
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Paleizen