De toverdoos
Boek

De toverdoos sprookjesmeditaties voor kinderen vanaf 5 jaar ([2013])/ Marneta Viegas, illustraties Nicola Wyldbore-Smith ; vertaling [uit het Engels]: Engelien Scholtes

Ruim vijftig korte voorleesverhalen om te ontspannen en het zelfvertrouwen van jonge kinderen te bevorderen. Met tips voor opvoeders en paginagrote waterverfillustraties. Onder begeleiding vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tweeënvijftig korte verhaaltjes om te gebruiken als eenvoudige ontspanningsoefeningen, visualisaties en meditaties voor jonge kinderen. Als deze verhalen worden voorgelezen, kunnen kinderen hun zelfvertrouwen en concentratievermogen vergroten en spanning en onrust verminderen. Elk verhaal staat naast of deels in een vrolijke een- of tweepaginagrote speelse kleurenillustratie in waterverf en met zwarte contourlijnen. Telkens staat er een affirmatie bij, zoals 'ik ben ontspannen', 'ik ben vol schatten' en 'ik geloof in mijzelf'. Deze zijn vooral voor de voorlezer bedoeld, om zijn aandacht te focussen, zodat de intentie van het verhaal tijdens het voorlezen kan doorklinken. De verhalen zijn vlot verteld, prettig leesbaar, met soms een moeilijk woord (zoals middenrif). Dit kan zo nodig voor het voorlezen worden uitgelegd. Bij regelmatig voorlezen ontstaan er bijzondere momenten tussen bijvoorbeeld ouder en kind of docent en de klas. Met korte uitleg van de werkwijze, achtergrondinformatie over de andere boeken in de serie 'Relax kids', waaronder 'De wensster' en 'Sprookjesmeditaties voor kinderen'*. Onder begeleiding vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020209860 | 117 pagina's

Titel De toverdoos : sprookjesmeditaties voor kinderen vanaf 5 jaar
Auteur Marneta Viegas
Secundaire auteur Nicola Wyldbore-Smith ; Engelien Scholtes
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : AnkhHermes, [2013]
Overige gegevens 117 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Magic box. - Cop. 2013
ISBN 9789020209860
PPN 36296453X
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Meditaties; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Meditaties

Relaties/Serie

Relax kids
Boek

Relax kids (2005-...)

vol.
Uitgeleend
Marneta Viegas