Meer over weer
Boek

Meer over weer leer hoe jij het weer kan voorspellen! (2013)/ in samenwerking met Helga van Leur, bekend van het RTL Weer, tekst: Rudy Wijnberg ; illustraties: Aglaia van der Kroon

Welke soorten wolken zijn er, hoe werkt de waterkringloop en hoe voorspel je het weer? Informatie over het weer met proefjes, quiz en ,ook schematische, kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Recensie

In dit oblong boek wordt kennisgemaakt met alles wat met het weer te maken heeft. Zo komen in negen hoofdstukken aan bod: de atmosfeer, luchtdruk, wind, wolken, onweer, noodweer, seizoenen, klimaten en meteorologie. Moeilijke woorden zijn niet geschuwd, omdat volwassenen die ook vaak gebruiken bij praatjes over het weer en/of de weersverwachtingen. Deze moeilijke termen worden meestal uitgelegd in de tekst zelf en/of in duidelijke, ook schematische, kleurentekeningen. Regelmatig staan er proefjes in, bijvoorbeeld om zelf meetapparatuur te maken, zodat je de theorie kunt toetsen aan de praktijk. Achterin staan een quiz om je kennis te testen en een voorbeeld van een 'weerdiploma'. Daarna kun je aan de slag om zelf het weer voor de volgende dag te voorspellen en te evalueren. Daarvoor zijn enige invulpagina's beschikbaar. Door het handzame formaat kunnen kinderen het boek gemakkelijk mee naar buiten nemen om de weersomstandigheden te bestuderen. Leerzaam boekje over het weer van een meteorologe en televisiepresentratrice van het weer voor school en thuis. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462160248 | 62 pagina's

Titel Meer over weer : leer hoe jij het weer kan voorspellen!
Auteur Rudy Wijnberg
Secundaire auteur Aglaia van der Kroon ; Helga van Leur
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk, september 2013;
Uitgave Amsterdam : Kids Marketeers B.V., 2013
Overige gegevens 62 pagina's - illustraties., kaarten - 16 × 21 cm
ISBN 9789462160248
PPN 369436458
Rubriekscode 555
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Weer
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Weer