Haar & sjaals in de knoop
Boek

Haar & sjaals in de knoop ([2013])/ Saar Styling, tekst, creatie en styling: Sarah Miny ; fotografie: Leen Van den Meutter

Heb je lang haar, dan kun je het in allerlei modellen vlechten, Dit boek laat bovendien zien hoe je je haar kunt versieren met een geknoopte sjaal. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

De schrijfster en styliste geeft veel voorbeelden om sjaals te knopen en haar te vlechten. In het eerste hoofdstuk behandelt ze 21 haarvlechten zoals onder andere de Franse vlecht, de zigzag- en de zeemeerminvlecht. Elk kapsel wordt door middel van kleine foto's in kleur stap-voor-stap voorgedaan. Tekstjes daaronder leggen de benodigde handelingen uit. Elk kapsel wordt paginagroot getoond. Voor de vlechtwerken is gebruikgemaakt van jonge modellen met Europees lang glad haar. De vlechten zijn niet door het model zelf vervaardigd; de handen van de kapster zijn op de foto's steeds duidelijk in beeld. Bij de vlechttechnieken zul je meestal ook hulp nodig hebben. In het tweede hoofdstuk laat de schrijfster zien hoe een shawl, een vrolijk keuraccent of een speelse, deftige of modieuze uitstraling kan geven aan een outfit. De opzet en uitwerking is hetzelfde als in het eerste hoofdstuk. Deze knooptechnieken zijn wel vrij eenvoudig om zelf te maken. Ten slotte worden alle kapsels en sjaals met kleine kleurenfoto's op een rijtje gezet. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401413671 | 113 pagina's

Titel Haar & sjaals in de knoop
Instelling Saar Styling, Mol
Secundaire auteur Sarah Miny ; Leen Van den Meutter
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2013]
Overige gegevens 113 pagina's - illustraties - 24 cm
ISBN 9789401413671
PPN 370727029
Rubriekscode 615.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Haardrachten ; Sjaals
PIM Rubriek Uiterlijk
PIM Trefwoord Haar