Mijn eerste quiz boek
Boek

Mijn eerste quiz boek ([2013])/ Cécile Jugla, illustraties Dieren: Prisca Letandé, Planten: Émilie Harel, Het lichaam: Zelda Zonk, De wereld: Charles Dutertre, Wetenschap & uitvindingen: Aurélien Débat, Geschiedenis: Caroline Hue, Sport & ontspanning: Vincent Bergier, Mascottes: Pronto ; vertaling [uit het Frans]: Davidfonds Uitgeverij

Quizboek met 620 vragen over dieren, mijn lichaam, sport en de wereld. Met kleine kleurenillustraties, scoretabel, draaischijf en leeslint om de antwoorden te controleren. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Recensie

Quizboek dat in totaal 620 vragen bevat. Het boek heeft een hardkartonnen omslag met uitsparingen voor de scoretabel en een draaischijf. Deze twee onderdelen kun je gemakkelijk omklappen, omdat ze met een smalle stoffen band aan het omslag zijn bevestigd. Zo zijn ze bij de quiz ook goed te gebruiken. De draaischijf verwijst naar een kleur die bij een quizvraag hoort. Na een uitleg van de spelregels en de speelwijze volgen de vragen. Ze zijn verdeeld over zeven categorieën: dieren, planten, het lichaam, de wereld, wetenschap & uitvindingen, geschiedenis en sport & ontspanning. Twee getekende figuurtjes (Wiebel en Wobbel) geven de moeilijkheidsgraad aan. Op de linkerpagina staan vragen en opdrachten voor 4- tot 6-jarigen en op de rechterpagina voor 7- en 8-jarigen. Je kunt alleen, maar ook in groepsverband spelen. Het boek bevat een leeslint met een plastic rode spiekschijf die onmisbaar is om de verborgen antwoorden te controleren. Het geheel is bont en kleurrijk en bevat veel kleine grappige kleurentekeningen. Voor o.a. thuis, school of naschoolse opvang een leuk en leerzaam boek om spelenderwijs meer te weten te komen van de wereld om je heen. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059084933 | 127 pagina's

Titel Mijn eerste quiz boek
Auteur Cécile Jugla
Instelling /Davidsfonds, Leuven
Secundaire auteur Prisca Letandé
Type materiaal Boek
Uitgave Leuven : Davidsfonds Infodok, [2013]
Overige gegevens 127 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Maxi quiz junior. - Parijs : Editions Nathan, (c)2012
ISBN 9789059084933
PPN 369600355
Rubriekscode 621.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Quizvragen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Quizvragen