Het grote boek van ridders en kastelen
Boek

Het grote boek van ridders en kastelen ([2013])/ [tekst] Anne-Sophie Baumann, [illustraties] Emmanuel Ristord ; vertaling [uit het Frans]: Annemie Bosmans

Hoe bouwde men in de middeleeuwen een kasteel en hoe leefden mensen daar? Paginagrote kijkplaten in kleur met korte weetjes, flapjes en draaischijven. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Groot prentenboek met stevige kartonnen bladzijden, waaruit een kind met een beginnende belangstelling voor ridders en kastelen veel leuke feitjes kan leren. De tekeningen beelden per twee bladzijden een bepaald tafereel uit. Vaak zijn ze voorzien van bv. een bewegend deel of een opklapbaar luikje. Op de eerste bladzijden wordt getoond wat er allemaal moet gebeuren voordat met de bouw van een kasteel kan worden gestart. Vervolgens wordt het kasteel gebouwd en zien we hoe het leven in en om het kasteel eruit ziet, een toernooi wordt gehouden en het kasteel belegerd. Het boek eindigt met de afbeelding van een groot banket. Drukke bladspiegel waarin de eenvoudig getekende figuurtjes en hun handelen worden benoemd en/of kort beschreven. Doordat de voorstellingen elkaar weinig overlappen is het geheel erg overzichtelijk. Het is als het ware een verzameling van kleine tekeningetjes die bij eenzelfde onderwerp horen. Het boek is kleurrijk en aantrekkelijk vormgegeven. De zestig bewegende delen maken nieuwsgierig, maar zijn ook kwetsbaar. In dezelfde opzet verscheen 'Het grote boek van voertuigen en machines'* (2012). Een inspirerend boek voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002250965

Titel Het grote boek van ridders en kastelen
Auteur Anne-Sophie Baumann
Secundaire auteur Emmanuel Ristord ; Annemie Bosmans
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Oogappel, [2013]
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - illustraties - 34 cm
Annotatie Omslag vermeldt: 60 bewegende elementen - Oorspronkelijke Franse uitgave: Paris : Editions Tourbillon
ISBN 9789002250965
PPN 37016847X
Rubriekscode 925
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ridders; Beweegbare boeken ; Kastelen; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Ridders