Fuck machine & andere verhalen van alledaagse waanzin
Boek

Fuck machine & andere verhalen van alledaagse waanzin (2014)/ Charles Bukowski, vertaald uit het Amerikaans door Susan Janssen ; met een voorwoord van Janneke van der Horst

Verhalen over de zelfkant van Los Angeles.

Recensie

De Amerikaanse schrijver Charles Bukowski (1920-1994) was tijdens zijn leven al een legende. Zijn excessief drankgebruik en zijn seksuele avonturen, waarvan hij uitvoerig verslag doet in zijn werk, maakten hem tot een schrijver met een cultstatus, maar literaire erkenning heeft hij eigenlijk nooit gekregen. Daarom is deze herziene Nederlandse editie van zijn verhalen gedurfd. Na een voorwoord van Janneke van der Horst die een warm pleidooi voert voor Bukowski, zet Bukowski met het titelverhaal 'De Fuck Machine' meteen de toon: hard proza waarin de vrouw als seksmachine wordt voorgesteld. In de 23 verhalen die volgen wordt het vrouwbeeld er niet vriendelijker op: het is neuken voor en na. Daarnaast wordt er veel gezopen, geschreeuwd en gevochten, hoewel zo af en toe ook een gevoelige snaar wordt geraakt. Schrijven kan Bukowski heel goed! Zijn timing is perfect, zijn personages worden meesterlijk neergezet en de dialogen zijn uitermate komisch; wat op zich eigenlijk weer heel tragisch is. Niet elke schrijver durft zo rauw te schrijven hoe vreselijk het leven kan zijn! Sommige lezers kunnen zich storen aan het grove taalgebruik, de gewelddadige scènes en de rauwe seks. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789048819775 | 270 pagina's

Titel Fuck machine & andere verhalen van alledaagse waanzin
Uniforme titel Fuck machine en andere verhalen van alledaagse waanzin Fuck machine
Auteur Charles Bukowski
Secundaire auteur Susan Janssen ; Janneke van der Horst
Type materiaal Boek
Editie Geheel herzien;
Uitgave Amsterdam : Lebowski Publishers, 2014
Overige gegevens 270 pagina's - 21 cm
Annotatie Rugtitel: Fuck machine en andere verhalen van alledaagse waanzin - Vertaling van: Erections, ejaculations, exhibitions, and general tales of ordinary madness. - San Francisco, California : City Lights Publishers, (c)1972 - Oorspronkelijke titel: Verhalen van alledaagse waanzin. - Amsterdam : Bezige Bij, 1980. - (BBLiterair)
ISBN 9789048819775
PPN 369867459
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Buitenstaanders ; Seksualiteit ; Alcoholisme
Taal Nederlands