De curve
Boek

De curve geld verdienen in het digitale tijdperk ([2013])/ Nicholas Lovell, vertaling [uit het Engels] Ingrid B. Ottevanger

Praktische introductie tot een nieuwe wijze van procuct- en prijsstrategie, waarbij de klant eerst wordt gelokt met gratis producten om later voor gerelateerde producten veel meer te betalen.

Recensie

Nicholas Lovell maakt het zich niet gemakkelijk in 'De Curve'. De Curve staat voor: zoek publiek, zoek uit wat het publiek belangrijk vindt, laat dat daar geld aan uitgeven. Op deze aparte manier van marketing-voeren bepaalt de auteur een soort van 'uitgelezen publiek'. Hij werpt de vraag op: waarom betaalt de klant (te) veel voor een kopje Starbucks-koffie? Waarom vond Apple de telefoon opnieuw met succes uit? En hoe krijgt Lady Gaga het voor elkaar haar fans het gevoel te geven een een-op-een-relatie met haar te hebben? Lovell stelt dat het product bij gebruikers emotioneel moet aanslaan, dat je gebruik moet maken van die emoties, dat je vervolgens zoveel mogelijk gratis moet aanbieden om uiteindelijk de superfans zoveel mogelijk te laten betalen voor de gerelateerde, veel duurdere producten. Een opzienbarende zienswijze (managementconcept), maar de auteur slaagt er in zijn opvattingen te vertalen naar een praktische aanpak. Een duidelijke uitleg over een nieuw beeld dat de concurrentie kan aangaan tussen persoonlijke klantenbenadering en het digitale geweld.

Specificaties

Nederlands | 9789047006237 | 271 pagina's

Titel De curve : geld verdienen in het digitale tijdperk
Auteur Nicholas Lovell
Secundaire auteur Ingrid B. Ottevanger
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Business Contact, [2013]
Overige gegevens 271 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: The curve. - Penguin Books Ltd, (c)2013
ISBN 9789047006237
PPN 362786143
Rubriekscode 360.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zakendoen
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Zakendoen