Vampier zusjes
DVD

Vampier zusjes ([2013])/ regie Wolfgang Groos, producent Uli Putz, Jakob Claussen ; [met] Marta Martin, Laura Roge

De tweelingzusjes Dakaria en Silvania (12) verhuizen met hun ouders, een vampierenvader en een mensenmoeder, vanuit Transsylvanië naar een rustig Duits dorpje. Het leven tussen de gewone mensen valt hen niet mee. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Duitse film van Wolfgang Groos (Rudy het racevarken), gebaseerd op de ook in Nederland populaire boekenserie van Franziska Gehm.* De tweelingzusjes Silvania en Dakaria (12 jaar) zijn half vampier: hun vader is vampier, hun moeder is mens. Omdat hun moeder heimwee kreeg naar de gewone, vrolijke wereld, verhuizen ze vanuit Transsylvanië naar een rustig dorp in Duitsland. Net als hun vader beschikken de meisjes over vampierkrachten - ze kunnen vliegen en zijn heel sterk - maar dat moeten ze zorgvuldig geheim houden. Het leven tussen de gewone mensen valt hen niet mee. De stoere Dakaria wil graag terug naar Transsylvanië, maar haar zusje verlangt er naar een echt mens te worden. Berend Jan Bockting (Volkskrant 8-8-'13) noemt de film 'onschuldig en fantasierijk' en 'onderhoudend en vlot verteld'. Cathinca van Sprundel (Kidsweek 22-8-'13) vindt een paar personages wat overdreven en de film soms wat voorspelbaar, maar ook grappig, vrolijk, spannend en nergens echt eng. Nederlands nagesynchroniseerd. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands

Titel Vampier zusjes
Uniforme titel Die Vampirschwestern Vampierzusjes
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Wolfgang Groos ; Marta Martin ; Laura Roge ; Franziska Gehm
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge, [2013]
Overige gegevens 1 dvd-video (97 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Nederlandse of Vlaams gesproken. - Gebaseerd op de boeken van Franziska Gehm - Videoversie van de film: Duitsland : Claussen+Wöbke+Putz Filmproduktion, 2012 - Oorspronkelijke titel: Die Vampirschwestern
PPN 369645456
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Vampiers ; Persoonsverwisselingen
Taal Nederlands