43 opmerkelijke verhalen van alle Nederlandse olympische medaillewinnaars op de Winterspelen
Boek

43 opmerkelijke verhalen van alle Nederlandse olympische medaillewinnaars op de Winterspelen ([2013])/ idee: René Cloo, auteurs: Gerard den Elt, Mariëlle Verstegen ; fotografie: Marcel Krijger, Soenar Chamid, Nationaal Archief, CC-BY-SA ; eindredactie: Herman Nijman, Irma Woud ; coördinatie: Marlies Klein Nulent, Karin van Beek

Portretten van en interviews met de Nederlandse medaillewinnaars op de Olympische Winterspelen van 1952 tot en met 2010.

Recensie

Tussen 1952 en 2010 wonnen 43 Nederlanders (26 mannen en zeventien vrouwen) 86 medailles op de Olympische Winterspelen. De grote meerderheid van hen is schaatser, met daarnaast twee kunstrijdsters en een skister. De al legendarische uitblinkers zijn Ard Schenk, Yvonne van Gennip en Marianne Timmer, elk met drie gouden medailles. In dit grootformaat boek krijgen veertig van hen een hedendaags portret in kleur - met hun medailles - over twee pagina's en een interview over twee tot drie pagina's dat natuurlijk vooral gaat over de wedstrijden die hun een medaille opleverden. Voor vrijwel allen geldt dat de medaillewinst een enorme invloed had op hun sportieve en maatschappelijke loopbaan. Twee van hen zijn inmiddels overleden (Kees Broekman en Atje Keulen-Deelstra) en een weigerde medewerking. Zij krijgen een aangepast verhaal. Het boek is een feest van herkenning voor de sportliefhebber, om te bladeren en in gedeelten te lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789082154603 | 189 pagina's

Titel 43 opmerkelijke verhalen van alle Nederlandse olympische medaillewinnaars op de Winterspelen
Auteur Gerard den Elt
Secundaire auteur Mariëlle Verstegen ; René Cloo ; Marcel Krijger ; Herman Nijman
Type materiaal Boek
Uitgave [Zwolle] : Sponsored Media BV, [2013]
Overige gegevens 189 pagina's - foto's - 30 cm
ISBN 9789082154603
PPN 37067250X
Rubriekscode 616.15
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Olympische Winterspelen; Geschiedenis ; Sporters; Nederland
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Olympische Spelen