Gezond met voedingssupplementen
Boek

Gezond met voedingssupplementen advies van een apotheker ([2013])/ Dr. Gert E. Schuitemaker, met medewerking van: drs. Toine de Graaf

Pleidooi van de autoriteit op het gebied van de orthomoleculaire geneeskunde voor het gezond ouder worden door voedingssupplementen te nemen.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur, een autoriteit op het gebied van de orthomoleculaire geneeskunde, is (niet praktiserend) apotheker en doctor in de geneeskunde. Hij heeft zo'n negen boeken op zijn naam, is hoofdredacteur van het orthomoleculair vakblad 'Orthomagazine' en het tijdschrift 'Fit met voeding'. Om gezond te blijven hebben we mineralen en vitamines nodig die tegenwoordig te weinig in ons voedsel te vinden zijn. Daardoor ontstaan 'gebreksziekten' die niet als zodanig herkend worden en met medicijnen bestreden worden. Orthomoleculaire geneeskunde is in 1968 geïntroducceerd door Nobelprijswinnaar Linus Pauling. Het wordt beschouwd als een alternatieve geneeswijze en is als zodanig onderwerp van discussie. Maar artsen hebben weinig kennis van voeding of supplementen en de farmaceutische belangen zijn groot. Dit pleidooi voor het gezond ouder worden door het nemen van voedingssupplementen is het waard om kennis van te nemen. Het boek is vormgegeven, met veel foto's en leest prettig. Bevat een uitgebreide inhoudsopgave, verklarende woordenlijst, literatuurverwijzingen, register en websiteadressen.

Specificaties

Nederlands | 9789076161259 | 305 pagina's

Titel Gezond met voedingssupplementen : advies van een apotheker
Auteur Gert E. Schuitemaker
Secundaire auteur Toine de Graaf
Type materiaal Boek
Uitgave Gendringen : Ortho Communications & Science BV, [2013]
Overige gegevens 305 pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789076161259
PPN 36954031X
Rubriekscode 628.41
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voedingssupplementen
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Voedingsleer