Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Olivia redt het circus
Boek

Olivia redt het circus ([2013])/ Ian Falconer, vertaling [uit het Engels]: Herma Vogel

Olivia vertelt op school over haar vakantie. Toen ze naar het circus ging, werden de artiesten ziek en nam Olivia álle circusacts voor haar rekening. Prentenboek met illustraties in bruin/zwart/grijstinten en de steunkleur rood, met uitklappagina's. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Na de vakantie moet het varkentje Olivia op school vertellen wat zij in de vakantie heeft gedaan. Ze vertelt dat ze samen met haar moeder en broertje Ian naar een circus is geweest, maar dat alle mensen van het circus ziek waren. Gelukkig weet Olivia hoe alles functioneert in een circus en neemt alle acts voor haar rekening. De meester vertrouwt het verhaal niet, maar Olivia zegt voorzover ze het nog weet dat het echt waar is. Erg mooi prentenboek, waarbij veel aandacht is besteed aan de vormgeving. Het fantastische verhaal van Olivia sluit goed aan bij de leef- en belevingswereld van kleuters. Het verhaal begint met het ontbijt, gevolgd door het circusverhaal uitmondend in het naar bed gaan, en is daarmee goed opgebouwd. Vooral in het circusverhaal is een goed volgehouden spanningsboog aanwezig en wordt het verhaal met de nodige snelheid en met veel humor verteld. De illustraties in bruin/grijs-wit, met de heldere steunkleur oranje, sluiten goed aan op de tekst. In het midden zit een grote uitklapplaat waarop de salto van Olivia is afgebeeld. De tekst laat zich goed voorlezen. Een aanrader. Over de eigenzinnige Olivia verschenen diverse prentenboeken, o.a. 'Olivia en de sprookjesprinsessen'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047615187

Titel Olivia redt het circus
Auteur Ian Falconer
Secundaire auteur Herma Vogel
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, [2013]
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's waarvan 2 uitvouwbare bladen - illustraties - 29 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Ploegsma, 2001 - Vertaling van: Olivia saves the circus. - New York : Atheneum Books for Young Readers, (c)2013
ISBN 9789047615187
PPN 363082409
Thematrefwoord Circussen ; Fantasie
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Circussen ; Fantasie