Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Paard
Boek

Paard ([2013])/ Katie Dicker, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Annet Huizing & Jannie van der Leer

Paarden vertellen hoe ze leven, wat ze eten en hoe ze veulens krijgen. En weet je waarom boeren paarden houden? Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit handzame deel over paarden verscheen in de informatieve serie 'Dieren van de boerderij'*. Hoe leven ze, wat eten ze en hoe krijgen ze veulens? En waarom houden boeren paarden? Tot slot is er een overzicht van enige soorten paarden in andere landen en van algemene weetjes. In de ik en wij-vorm vertellen paarden over zichzelf. Deze korte teksten staan soms in of naast de foto's. Meer algemene informatie of weetjes zijn ook opgenomen in rechthoekige gekleurde kaders. Moeilijke woorden zijn niet vetgedrukt. Er is een vrij groot, een enkele keer ook gekleurd, schreefloos lettertype gebruikt. De vele, al dan niet ingekaderde, kleurenfoto's geven een mooi en duidelijk, beeld van de paarden en hun leefomgeving, vooral in en om de boerderij. Aan de foto's is de oorspronkelijk Angelsaksische oorsprong van deze uitgave soms te zien. Bevat een inhoudsopgave, moeilijkewoordenlijst (vijf woorden), register en een verwijzing naar een boek (van dezelfde uitgever) en twee websites. Een mooi verzorgd en overzichtelijk boek voor kinderen vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461750785 | 24 pagina's

Titel Paard
Auteur Katie Dicker
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2013]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Horse. - Guestling, East Sussex : Appleseed Editions, copyright 2013. - (Farm animals)
ISBN 9789461750785
PPN 364139293
Rubriekscode 633.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paarden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Paarden

Relaties/Serie

Dieren van de boerderij
Boek

Dieren van de boerderij (2013-...)

vol.
Uitgeleend