Eend
Boek

Eend ([2013])/ Katie Dicker, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Annet Huizing & Jannie van der Leer

Eenden vertellen hoe ze leven, wat ze eten en hoe ze jonge eendjes krijgen. En weet je waarom boeren eenden houden? Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wil je alles over de eend weten en weet je nog niet waarom sommige boeren eenden houden? Dan is dit informatieve boek geschikt. Allerlei aspecten van dit dier komen langs: over zijn verenpakje, het voedingspatroon, de eieren, de rassen, enz. De geboden informatie is helder, kernachtig en geschreven op een toegankelijk leesniveau met eenvoudig woordgebruik. De tekst is verdeeld in overzichtelijke, kleine stukjes en wordt ondersteund met mooie, gekleurde foto's. Voorin de mooi verzorgde informatieve uitgave staat een duidelijke inhoudsopgave. Achterin vinden we een woordenlijst met zes moeilijke woorden, tips voor bijpassende boeken, websites en een register. Andere dieren die in deze serie 'Dieren van de boerderij'* aan bod komen zijn onder andere de geit, de kalkoen, het varken en het schaap. Goed bruikbaar op school, de buitenschoolse opvang of bijvoorbeeld op de zorgboerderij. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461750761 | 24 pagina's

Titel Eend
Auteur Katie Dicker
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2013]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Duck. - Guestling, East Sussex : Appleseed Editions, copyright 2013. - (Farm animals)
ISBN 9789461750761
PPN 364139277
Rubriekscode 634.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Eenden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Eenden