Kalkoen
Boek

Kalkoen ([2013])/ Katie Dicker, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Annet Huizing & Jannie van der Leer

Kalkoenen vertellen hoe ze leven, wat ze eten en hoe ze kuikens krijgen. En weet je waarom boeren kalkoenen houden? Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een kalkoen (ik-figuur) vertelt over zijn uiterlijk (o.a. zijn bijzondere kop), wat hij zoal eet, hoe hij leeft, zijn broedsel en jongen. Daarna wordt informatie gegeven over o.a. de herkomst van de kalkoen, de verschillende rassen en hoe het vlees van de kalkoen wordt verwerkt. De informatie staat in de foto's of in rechthoekige kaders in verschillende pastelkleuren. Achter in het boek worden enkele moeilijke woorden verklaard, is er een beknopt register en wordt voor verder onderzoek doorverwezen naar een ander boek (van een andere uitgever) en twee websites. De teksten van dit goed vertaalde boek sluiten prima aan bij de belangstelling en de belevingswereld van de jonge lezer. Ze staan in overzichtelijke korte alinea's en zijn gedrukt in een groot schreefloos lettertype. De mooie grote kleurenfoto's zijn vooral op ooghoogte van de kalkoen genomen, waardoor jonge kinderen een goed beeld krijgen van deze gedomesticeerde vogel. Een interessant boek over een hoendersoort die jonge kinderen soms door zijn wonderlijke uiterlijk en hard, doordringend klokkend en kakelend geluid angst aanjaagt. Voor kinderen vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461750815 | 24 pagina's

Titel Kalkoen
Auteur Katie Dicker
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2013]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Turkey. - Guestling, East Sussex : Appleseed Editions, copyright 2013. - (Farm animals)
ISBN 9789461750815
PPN 364139323
Rubriekscode 634.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kalkoenen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Kalkoenen

Relaties/Serie

Dieren van de boerderij
Boek

Dieren van de boerderij (2013-...)

vol.
Uitgeleend