Een maatje meer
Boek

Een maatje meer (2013)/ Kris Flameng en Katrien Eyckerman, met tekeningen van Kathleen Amant ; coördinatie: Jef Goedemé

Ruim vijftig liedjes over de seizoenen en feestdagen, over muziek en bewegen en liedjes om tot rust te komen. Met liedtekst, muzieknotatie, lessuggesties en kleurentekeningen. Op de cd staan gezongen liedjes en een karaokeversie. Vanaf ca. 2 t/m 6 jaar.

Recensie

Dit vervolg op 'Het kleinste maatje' (2011)* begint met uitgebreide informatie over het belang van muziek en beweging in de ontwikkeling van jonge kinderen. Muzische vorming zorgt voor plezier en ontspanning en vergroot de intelligentie en de sociale vaardigheden. In dit vrij grote boek staan 55 liedjes, verdeeld over drie hoofdstukken: Liedjeskalender (van eerste schooldag via de jaargetijden en -feesten naar de zomervakantie), Kleine klanken (liedjes over muziek en beweging) en Eventjes rust (liedjes om tot rust te komen). Elk liedje krijgt twee bladzijden: op de linker staan uitgebreide lessuggesties plus activiteiten voor thuis, op de rechter - die een felgekleurde ondergrond heeft - staan in een wit kader het notenschrift met akkoordaanduidingen en de tekst van het liedje, een gekleurde tekening en andere versjes (zonder muziek). De akkoordaanduidingen zijn ook uitgeschreven en uitgetekend voor toetsinstrumenten. Met cd waarop alle liedjes door damesstemmen duidelijk worden gezongen, plus de karaokeversie. In dezelfde opzet verscheen ook 'Wie zoekt die zingt' (2012)**. Geslaagde ongewijzigde heruitgave voor ouders en opvoeders van kinderen vanaf ca. 2 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059327689 | 136 pagina's

Titel Een maatje meer
Auteur Kris Flameng
Secundaire auteur Katrien Eyckerman ; Kathleen Amant ; Jef Goedeme
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk: februari 2013;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo Uitgeverij, 2013
Overige gegevens 136 pagina's - illustraties, muzieknotaties - 28 cm - audiocompact disc
Annotatie Uitgave in samenwerking met Peperbus. - Omslagtitel: Één maatje meer. - Omslag vermeldt: 55 peuter- en kleuterliedjes voor kinderdagverblijf, thuis en op school - 1e druk: 2011 - Met index - Vervolg op: Het kleinste maatje
ISBN 9789059327689
PPN 370576055
Rubriekscode 788.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderliedjes
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes