Het kleine boek voor grote verandering
Boek

Het kleine boek voor grote verandering effectief leiderschap in verandering ([2013])/ Sasja Dirkse-Hulscher & Angela Talen

Model voor effectief leiderschap om veranderingen te realiseren, waarbij de leidinggevende zelf als kritische factor voor succes wordt beschouwd.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek beschrijft het toepassen van het congruentiemodel voor effectief leiderschap. Het gedrag van de leidinggevende is een belangrijke factor om een verandering te laten slagen. Het blijkt dat veel leidinggevenden echter zich daarvan niet bewust zijn en zelfs met hun gedrag ongewenst gedrag van hun medewerkers oproepen! Het boek besteedt daarom aandacht aan zowel de 'harde' als de 'zachte' kant van het veranderen en zet de leidinggevende daarin centraal. De theorie wordt verlevendigd door de vele voorbeelden waarin leidinggevenden terugkijken op een veranderproces. Het boek heeft een duidelijke structuur, bevat een zelftest voor de leidinggevende, biedt vele interventietechnieken en bevat tevens een zesmaanden-veranderkalender (met invulruimte). Het boek is met name interessant voor functionarissen die veranderingen moeten gaan realiseren of begeleiden (leidinggevenden, project- en programmamanagers, personeelszaken, organisatieadviseurs). Met voorwoord, een leeswijzer en een slotwoord. Geen register of literatuurverwijzingen.

Specificaties

Nederlands | 9789462200425 | 166 pagina's

Titel Het kleine boek voor grote verandering : effectief leiderschap in verandering
Auteur Sasja Dirkse-Hulscher
Secundaire auteur Angela Talen
Type materiaal Boek
Uitgave Den Haag : Academic Service, [2013]
Overige gegevens 166 pagina's - illustraties - 24 cm
ISBN 9789462200425
PPN 362783772
Rubriekscode 366.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Leidinggeven; Organisatieontwikkeling ; Leiderschap
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Leidinggeven