Dit is Den Haag
Boek

Dit is Den Haag 200 jaar koninkrijk ([2013])/ fotografie Janneke Pater, Ton Thies, Elise Favie, Den Haag Marketing/Jurjen Drenth, Anthony C. van den Hoek, redactie Julien Larroque, Aad Taal, Cuny Stelpstra, Jan van Wandelen ; textuele bijdragen Anne Lenders, Jan Jaap Zwitser, Huibert Crijns, Dr Caroline de Westenholz, Tess van der Zwett ; vertaling Esther Suzanne Nelis, Juni Margrie

Presentatie in woord en beeld van Den Haag als stad van kunst, cultuur, historie, educatie, sport en bedrijvigheid; met korte interviews met bekende Hagenaars.

Aanwezigheid

Recensie

Ter gelegenheid van het tweehonderdjarig bestaan van ons koninkrijk verscheen deze 'koninklijk' uitgegeven presentatie van Den Haag als culturele, historische en ondernemende stad. Onder auspiciën van een platform van Haagse ondernemers geeft dit boek een uitgebreide blik op wat musea, theaters, educatieve instellingen en kenmerkende bedrijven te bieden hebben. De kracht van het boek is de veelzijdigheid aan onderwerpen met als rode draad de geschiedenis van de stad en haar bewoners. 'Betrokkenheid is het sleutelwoord in alle verhalen', zo staat (terecht) in het voorwoord vermeld. Interviews met bekende Hagenaars als Paul van Vliet, Wieteke van Dort, Pierre Wind en schrijfster Lulu Wang worden afgewisseld met bescheiden presentaties van ondernemingen en sociale en culturele instellingen. Voorzien van vele mooie foto's en van een voorwoord van burgemeester Jozias van Aartsen. Originele aanvulling op de talloze boeken die er in de loop der jaren over onze residentie zijn geschreven en tevens een mooie kennismaking met deze stad.

Specificaties

Nederlands | 9789082110401 | 192 pagina's

Titel Dit is Den Haag : 200 jaar koninkrijk
Secundaire auteur Julien Larroque ; Janneke Pater ; Anne Lenders ; Esther Suzanne Nelis
Type materiaal Boek
Uitgave Den Haag : Benmedia, [2013]
Overige gegevens 192 pagina's - foto's - 23 × 25 cm
Annotatie Uitgave in opdracht van Stichting BOP - Met register
ISBN 9789082110401
PPN 370725867
Rubriekscode Zuid-Holland ; 's-Gravenhage 938.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen 's-Gravenhage; Geschiedenis
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord 's-Gravenhage