Twee nesten
Boek

Twee nesten ([2013])/ Laurence Anholt, geïllustreerd door Jim Coplestone ; vertaling [uit het Engels] door Levendig Uitgever

Twee vogels bouwen samen een nestje. Wanneer ze een baby krijgen, zijn ze erg gelukkig. Maar na een tijdje kibbelen ze vooral. Ze besluiten voor papa een nieuw nest te bouwen. Prentenboek met kleurrijke aquarellen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Twee vogels, Betty en Ton, zijn dol op elkaar, bouwen samen een nest in de kersenboom en krijgen in het voorjaar een baby. Ze zijn erg gelukkig. Maar het nest wordt te klein en al snel slaan pa en ma aan het kibbelen. De twee vogels besluiten voor papa een nieuw nest te bouwen. Iedereen is verdrietig, maar Betty weet Baby Vogel te overtuigen dat ze dan nu wel twee huizen heeft, maar dat papa en mama allebei van haar houden. En omdat Baby Vogel leert vliegen kan ze zelf op en neer vliegen tussen de nesten. Verhaal waarin geleerd wordt dat de liefde van ouders voor een kind niet verandert bij een scheiding. Het is geschreven op rijm (abcb), maar van een tenenkrommend soort en met de nodige moeilijke woorden. Iedere pagina bevat vier tot acht regels tekst en is voorzien van paginagrote, kleurige waterverfillustraties die het verhaal vertellen. De illustraties zorgen dat het verhaal licht van toon blijft. Op het blauwe omslag twee nesten waartussen Baby Vogel heen en weer vliegt. Bruikbaar boek om met kleuters vanaf ca. 4 jaar over echtscheiding te praten.

Specificaties

Nederlands | 9789491740053

Titel Twee nesten
Auteur Laurence Anholt
Instelling /Levendig Uitgever, De Meern
Secundaire auteur Jim Coplestone
Type materiaal Boek
Uitgave [De Meern] : Levendig Uitgever, [2013]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Two nests. - London : Frances Lincoln Children's Books, (c)2013
ISBN 9789491740053
PPN 370197232
Thematrefwoord Echtscheiding ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands