Het grote gouden winterboek
Boek

Het grote gouden winterboek (2013)/ vertaling [uit het Engels]: Sofia Engelsman

Bundeling van negen Gouden Boekjes over de winter. Met de originele, veelal nostalgische kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

In deze jubileumuitgave zijn acht eerder gepubliceerde Gouden Boekjes opgenomen, plus een Gouden Kerstboekje dat nog niet in het Nederlands verscheen. Bij elk van de verhalen en versjes in duidelijke letter staan illustraties - soms paginavullend - van o.a. Richard Scarry, Fiep Westendorp en Philip Hopman (bij 'Jubelientje op het ijs' van Hans Hagen). De meeste verhalen zijn knus, sfeervol en leuk verteld (uit Familie Konijn: 'Ze zongen tot hun oren ervan wiebelden.'). Het ritme in de versjes hapert soms. De vertaling van het liedje Jingle Bells is niet vrij van clichés ('Jongens, ga opzij' (...) 'Ieder zingt uit volle borst'). Het verhaal 'De stad' valt uit de toon; het is beschrijvend en vertelt bovendien over vier seizoenen, wat ten koste gaat van de thematische eenheid. Ook 'Van lente tot winter' is geen gelukkige keus voor een boek dat op het omslag is aangekondigd als winters; het knappend haardvuur gaat nu eenmaal niet goed samen met een versje over een zandkasteel. Maar er blijft in dit boek genoeg over om tijdens koude winterse dagen van te genieten. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047615156 | 168 pagina's

Titel Het grote gouden winterboek
Secundaire auteur Sofia Engelsman
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2013
Overige gegevens 168 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Deze bundel is samengesteld uit vier eerder verschenen Gouden Boekjes en een nieuw Gouden Boekje genaamd "Jingle Bells"
ISBN 9789047615156
PPN 363082379
Thematrefwoord Winter ; Jaargetijden ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands