Dora redt de biggetjes
Boek

Dora redt de biggetjes ([2014])/ bewerkt door Christine Ricci, geïllustreerd door Warner McGee ; vertaling [uit het Engels]: Renate Poper

Dora en Boots zijn op de boerderij. Mama Varken is haar drie biggetjes kwijt. Met behulp van Kaart gaan Dora en Boots op zoek. Vierkant prentenboek met clichématige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Dora en Boots spelen op de boerderij. Mama Varken is verdrietig, want haar drie biggetjes zijn weg. Volgens Kaart zijn ze in de rode schuur en hij weet hoe Dora en Boots daar kunnen komen: langs de eendenvijver en door het maïsveld. Onderweg komen ze allerlei hindernissen tegen maar gelukkig is Rugzak bij de hand. Deeltje uit een serie vierkante prentenboekjes over Dora*, bekend van de televisieserie op Nickelodeon, waarin vriendelijke en behulpzame personages te zien zijn. Het betreft hier een verkorte weergave van een van Dora's avonturen. De paginagrote illustraties zijn gebaseerd op de animatiefilms. Ze zijn vrolijk en kleurrijk, maar ook zeer clichématig. Ze lijken op tekeningen uit goedkope kleurboeken. De tekst bestaat bijna geheel uit dialoog en is onder, boven of in een rustig deel van de afbeelding afgedrukt. De lezer wordt steeds direct aangesproken en uitgenodigd zogenaamd mee te helpen. De uitwerking van het geheel is uiterst oppervlakkig. Elk probleem wordt meteen en als vanzelf opgelost. Bevat diverse Engelse woorden en uitroepen zoals 'Excellent!' en 'Good night!'. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089411259

Titel Dora redt de biggetjes
Auteur Christine Ricci
Secundaire auteur Warner McGee ; Renate Poper
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Memphis Belle, [2014]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - illustraties - 21 × 21 cm
Annotatie Uitgave gebaseerd op de tv-serie Dora - Vertaling van: Dora's farm rescue. - Copyright 2014
ISBN 9789089411259
PPN 370347552
Thematrefwoord Boerderijen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dora
Boek

Dora (2004-...)

vol. 56
Uitgeleend