Thomas en de orkaan
Boek

Thomas en de orkaan ([2013])/ geïllustreerd door Robin Davies, [vertaling uit het Engels]

Thomas de locomotief maakt kennis met een orkaan. Vierkant prentenboek met clichématige tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Het stormt op het eiland en de locomotieven hebben het zwaar te verduren. Als Thomas de locomotief langs een voetbalveld komt, waarschuwen de voetbalspelers dat er verderop een omgevallen boom op de rails ligt. De machinist kan nog net op tijd remmen. De locomotiefje en zijn twee wagonnen Annie en Clarabel komen met de schrik vrij. De voetbalspelers krijgen als beloning een zilveren beker. Vierkant, goedkoop geproduceerd prentenboek met felgekleurde, vlakke tekeningen met zwarte contourlijnen. Het verhaal op zich is erg simpel: de hoeveelheid namen bemoeilijkt echter de verhaallijn. Zowel binnen tekst als illustratie zijn treinen, wagons en tractor gepersonificeerd; hun gemoedsuitdrukkingen zijn waarneembaar. De tekst bestaat uit korte zinnen. Voor fans van de televisieserie. Deel uit de uitgebreide serie 'Thomas en zijn vriendjes'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089411204

Titel Thomas en de orkaan
Secundaire auteur W. Awdry ; Robin Davies
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Memphis Belle, [2013]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - illustraties - 21 × 21 cm
Annotatie Uitgave gebaseerd op de boeken van The Rev W. Awdry - Herdruk van de oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Memphis Belle International, 2000 - Vertaling van: Thomas and the hurricane. - Copyright 2013. - Oorspronkelijke uitgave: 1992
ISBN 9789089411204
PPN 370348443
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Thomas en zijn vriendjes
Boek

Thomas en zijn vriendjes (2000-...)

vol.
Uitgeleend