Thomas en Gordon ontspoord
Boek

Thomas en Gordon ontspoord ([2013])/ geïllustreerd door Robin Davies, [vertaling uit het Engels]

Als Thomas de locomotief per ongeluk een mijn inrijdt, wordt hij door de oude Gordon gered. Vierkant prentenboek met clichématige tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Het locomotiefje Gordon voelt zich te goed om een goederentrein te trekken en besluit er vandoor te gaan. Tijdens zijn vlucht belandt hij in de sloot. Hij stinkt verschrikkelijk en de locomotief Thomas plaagt hem flink. Maar dan rijdt Thomas een verboden spoor op en moet Gordon hem helpen. Als echte vrienden tuffen ze daarna samen naar huis. Dun, goedkoop geproduceerd vierkant prentenboekje waarin de locomotieven een gezicht hebben en kunnen praten. De paginagrote clichématige illustraties zijn fel en zonder nuances ingekleurd. De tekst is in een vette, schreefloze letter gedrukt en bevat voor de doelgroep moeilijke begrippen bijv. 'samenwerkingsverband'. Alleen leuk voor kinderen die de figuren herkennen van de televisie. Deeltje uit de uitgebreide serie 'Thomas en zijn vriendjes'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089411174

Titel Thomas en Gordon ontspoord
Secundaire auteur W. Awdry ; Robin Davies
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Memphis Belle, [2013]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - illustraties - 21 × 21 cm
Annotatie Uitgave gebaseerd op de boeken van The Rev W. Awdry - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Memphis Belle International, 2000 - Vertaling van: Thomas and Gordon off the rails. - Copyright 2013. - Oorspronkelijke uitgave: 1990
ISBN 9789089411174
PPN 370348907
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Thomas en zijn vriendjes
Boek

Thomas en zijn vriendjes (2000-...)

vol.
Uitgeleend